Την Σέριφο επισκέπτεται από το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το απόγευμα μετέβη στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχάηλ και στη συνέχεια τέλεσε τον Εσπερινό στην ολιγάνθρωπη Ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλίτσου, με την παρουσία όλων των κατοίκων της κώμης αυτής, προς τους οποίους ομίλησε για το πρόσωπο της Θεοτόκου και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεώς Της, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Ευδόκιμο για την εύορκο διακονία του τόσο στην Ιερά Μονή Ταξίαρχου Μιχάηλ, όσο και στις μικρές Ενορίες Γαλανής, Παναγιάς και Καλίτσου.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μ. Λειβαδίου και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου, Πρωτοπρ. Ιακώβου Μητροφάνη.
Το εσπέρας, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου, όπου και τα παλαιά μεταλλεία της νήσου, τον ο οποίο εγκαινίασε το 2014 ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου Ιακώβου Μητροφάνη, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της Σερίφου και την παρουσία πλήθους Σεριφίων, οι πλείστοι των οποίων, για λόγους υγειονομικής προστασίας, παρακολούθησαν την Ακολουθία στον αύλιο χώρο του Ναού, όπου είχε προς τούτο τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη, αναμεταδίδουσα τα εντός του Ναού τελούμενα.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με αφορμή τους στίχους θα του σημερινού Αποστολικού Αναγνώσματος « Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, ἑκάστου δε τὸ ἔργον φανερὸν γενήσεται» , αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του κεκοιμημένου Πρωτοπρεσβυτέρου, τονίζοντας ότι υπήρξε όντως συνεργός του Θεού στο έργο της σωτηρίας των πιστών, πνευματικό γεώργιο του Κυρίου, στο οποίο, με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, καλλιέργησε την κλίση του προς την ιερωσύνη, γι’ αυτό και τα καλά έργα του εγένοντο φανερά στο λαό, και ευχήθηκε οι δύο Εφημέριοι της Σερίφου, πατέρες Δανιήλ και Ευδόκιμος, να αναδειχθούν άξιοι σκυταλοδρόμοι της προσφοράς του προς το λαό και την Εκκλησία.
Ευχαρίστησε την επιμελήτρια του Ναού κα Βασιλική Μαγουλά για τη μέριμνά της προς αυτόν, συνεχάρη τους διακονήσαντες το Αναλόγιο κ.κ. Φραγκίσκο Χανιώτη, φιλόλογο, και Μιχαήλ Τριανταφυλλίδη, καλωσόρισε τους Τακτικούς Καθηγητές της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ.κ. Δημητριο και Φραγκίσκο Χανιώτη, και ευχήθηκε σε όλους για την επιούσα Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

imsyrou.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ