Με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας καλωσόρισε την Κυριακή 2/8 στην Ίο τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο οποίος παρέμεινε στο νησί μας και την επόμενη μέρα και συνέχισε με ιδιαίτερα εποικοδομητικό τρόπο τις συνομιλίες με τον Δήμαρχο, καθώς και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνιος Καμπουράκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ίου, στο οποίο πρόσφατα παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θάλαμος υποδοχής και θάλαμος υγειονομικής απομόνωσης ασθενών (ISOBOX), για τη θωράκιση της δομής υγείας του νησιού. Οπως ανέφερε δε στην προσωπική του σελίδα στα social media, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος ” Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ν. Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, στην Ιο με τον Δήμαρχο Γκίκα Γκίκα, τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Ιου Δημήτρη Ρόλλα και την συνεργάτιδα μας Κατερίνα Αρτέμη, βάζουμε τις βάσεις και για τη συνέχεια μιας ήδη εξαιρετικής συνεργασίας.
Μιας συνεργασίας, για την οποία κάποιοι, μειοψηφία ευτυχώς, ξεχνούν οτι χρειάζεται και τις δυο πλευρές για να πετύχει. Η Ιος, είναι φωτεινό-θετικό παράδειγμα”.

Στην συνέχεια, και σε εξαιρετικό κλίμα γόνιμης συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά τόσο με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τουριστική κίνηση, όσο και με την ανάπτυξη του νησιού και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του.

Μάλιστα, ως επιστέγασμα των συζητήσεων, ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
• Θα διαθέσει ποσό 450.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου προϋπολογισμού (συνολικής αξίας 1.050.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ έχουν επίσης εξασφαλισθεί μέσω χρηματοδότησης).
• Επίσης, θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο Ιητών για την συντήρηση και διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής Κάμπου.

Σε συνέχεια αυτής της συζήτησης, τη Δευτέρα 3/8 ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, ο οποίος επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Δήμο μας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων:
• Για τη συντήρηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου μας και την ανέγερση νέου.
• Για την επέκταση της προβλήτας του λιμένα Ίου.
• Και για τα γήπεδα ποδοσφαίρου (συντήρηση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5, διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου μεταξύ των δύο γηπέδων, τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες, συντήρηση αποδυτηρίων).

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν με τον Δήμο Ιητών. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ο Περφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι «η Ίος είναι ένα φωτεινό – θετικό παράδειγμα».

Ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε πολύ καλούς και πιστούς φίλους του νησιού μας. Έχουμε αναπτύξει μια ισχυρή σχέση και μια αποδοτική συνεργασία, στη συνέχιση της οποίας προσβλέπουμε –για το καλό όλων στη Νιό μας.»

Πηγή: naxospress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ