Ας ξεκινήσουμε με το όμορφο αυτό σημερινό βίντεο:

“Deianeira”/

«Δηιάνειρα»

Η παρέλαση των πανέμορφων σκαφών από τη Σίφνο συνεχίζεται.

Σειρά είχε ένα σκάφος με ελληνικό όνομα, το “Deianeira”/

«Δηιάνειρα» που «έδεσε» στα βράχια του Αποκοφτού.

Σαν να βγαίνει από μία άλλη εποχή.

Με φινέτσα και αισθητική άλλων εποχών.

Σαν να ξεπροβάλλει από ταινία με τον James Bond, ή από κάποια κλασική ταινία της δεκαετίας του ’50 ή του ’60.

Το «Deianeira»/«Δηιάνειρα» είναι ένα σκάφος χάρμα οφθαλμών που ναυπηγήθηκε το 1951  από το Vosper Thornycroft. Μια πολυτελής θαλαμηγός με μήκος 38.9 μέτρα, πλάτος 6.32 m κaι βύθισμα 2.7  μέτρα. Η γάστρα του πλοίου είναι από χάλυβα, όπως επίσης και οι υπερκατασκευές. Το συνολικό tonnage ανέρχεται σε 203 τόνους.

Από την wikipedia διαβάζουμε για την Δηιάνειρα https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1

«Μυθικό πρόσωπο, θυγατέρα του Οινέα και της Αλθαίας, αδελφή του Μελέαγρου και σύζυγος του Ηρακλή. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ηρακλής είχε υποσχεθεί στον αδελφό της Μελέαγρο, που τον είχε συναντήσει στον Κάτω Κόσμο, ότι θα την πάρει ως σύζυγό του. Για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης αυτής, ο Ηρακλής χρειάστηκε να παλέψει με τον αθάνατο Αχελώο, ο οποίος μεταμορφωνόταν σε φίδι, ταύρο ή άνθρωπο με κεφάλι ταύρου. Μετά τον γάμο της με τον Ηρακλή, η Δηιάνειρα ακολούθησε το σύζυγό της στους αγώνες του εναντίον των Δρυόπων, των Λαπίθων και του Κύκνου».

Τα λόγια είναι πτωχά για να περιγράψουν την ομορφιά του πλοίου αυτού.

Ας το χαρούμε και σε κάποιες ακόμα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν 10 χρόνια πριν, στην Γραμβούσα και στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Πρωταγωνιστεί το  “Deianeira”/«Δηιάνειρα»

Και ακολουθούν κάποιες σημερινές φωτογραφίες από την Σίφνο:

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ