Μέχρι 7 ή 10 Αυγούστου οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Α. Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες που θα ανακοινωθούν από το Α.Σ.Ε.Π. ή μέχρι 7 ή 10 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η δήλωση περιοχών προτίμησης στο opsyd.

B. Για το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών  προγραμματίζονται να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έτσι ώστε όσοι/-ες προσληφθούν να γνωρίζουν πολύ νωρίτερα τις περιοχές τοποθέτησης και να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις ιατρικές γνωματεύσεις.

Γ.  Εκτιμάται ότι ο αριθμός της α’ φάσης θα περιλαμβάνει 20.000 (α/θμια & β/θμια) αναπληρωτές.

Δ. Λόγω των συνθηκών της πανδημίας και της αποφυγής συνωστισμού/συγχρωτισμού στις ΔΔΕ, οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν και θα καταθέσουν εκεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα διαβιβαστούν στις ΔΔΕ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσυ Γκίκα στη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετικά με την εξέλιξη της 2ΓΕ/2019, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και την έκδοση των τελικών πινάκων, η κ. Γκίκα είπε ότι  προγραμματίζονται οι μόνιμοι διορισμοί.

www.greekteachers.gr

Advertisements