Στον εφήμερο επίγειο κόσμο μας υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται κυριολεκτικά θυσία για τους συνανθρώπους της.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Μαρία Παππού-Βερνίκου-Ευγενίδη, η γυναίκα που έσμιξε τη ζωή της με τη ζωή του Νικολάου Βερνίκου-Ευγενίδη.
Τα λόγια είναι πολύ φτωχά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ένας άνθρωπος στηρίζει με την καρδιά της ένα ολόκληρο νησί στο οποίο κατοικεί μόνιμα από την ώρα που «σαλπάρησε» η ψυχή του Νικολάου Ευγενίδη για τον κόσμο των Μακάρων.

Η γυναίκα αυτή μένει μόνιμα στη Σίφνο εδώ και είκοσι χρόνια και στηρίζει τις ανάγκες και τα όνειρα ενός ολόκληρου νησιού.
Από την Παιδική Χαρά των Καμαρών το 2001 μέχρι την ανακαίνιση της Παναγίας της Κόγχης έχουν μεσολαβήσει είκοσι χρόνια προσφοράς.
Ο Παιδικός Σταθμός των Καμαρών, το Περιφερειακό Ιατρείο της Σίφνου, οι εκκλησίες στο Κάστρο, την Απολλωνία, τον Αρτεμώνα, τη Χερόνησο, το κοιμητήριο του Αγίου Παύλου περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο της προσφοράς και της αγάπης της κ. Μαρίας.

Η κ. Μαρία Παππού-Ευγενίδη-Βερνίκου κατάφερε να παραμείνει ένας απλός άνθρωπος που δεν επιδίωξε ποτέ την προβολή και τη δημοσιότητα.
Ό,τι κάνει το κάνει μόνο από την αγάπη της για το νησί και τον συνάνθρωπό της.
Είναι πάνω από όλα Άνθρωπος.
Ένας Άνθρωπος σπάνιας ανθρωπιάς.
Μία αθλήτρια-πρωταθλήτρια της Ζωής και της Ομορφιάς.
Ένας όμορφος Άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού.

Σήμερα τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου κατά την λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Απολλωνία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β´την συνεχάρη από καρδιάς για τα έργα της.
Συνεχίζει επάξια τη μεγάλη ευεργετική προσφορά του αείμνηστου Νικολάου Βερνίκου- Ευγενίδη προς τη Σίφνο.
Το μετάλλιο το παρέλαβε ο κ. Βίκτωρας Μαυρογιάννης, υιός του αγαπημένου μας Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου Πρωτοπρ. Νικολάου Μαυρογιάνη. 

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές σήμερα στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Η εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής ήταν υποβλητική και όλοι όσοι παραρεύθηκαν για να τιμήσουν την Παναγία συμμετείχαν και σε μία βράβευση-μυσταγωγία για τη Σίφνο.

Προς το τέλος της σύντομης ομιλίας του ο Μητροπολίτης Σύρου και Νήσων
αναφέρθηκε στην κεκοιμημένη Ευεργέτιδα της Σίφνου, της Ιεράς Μητροπόλεως και του ίδιου, αειμνήστου Θεοδώρας Συγγελίδη, «η οποία πάντοτε τέτοιες μέρες τον υπεδέχετο με άνθη, αποστάγματα της αγαπώσης καρδίας της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο Μητροπολίτης δάκρυσε από τη συγκίνησή του.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που με τη ζωή τους να φωτίζουν και να καθοδηγούν τις ζωές όλων μας.
Η προσφορά τους δεν περιορίζεται στα υλικά αγαθά που απλόχερα προσφέρουν.
Πολύ μεγαλύτερη αξία έχει η ίδια τους η ζωή που ομορφαίνει και τις δικές μας τις ζωές και βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι.

Ακολουθεί το βίντεο και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

Advertisements