Ο διάσημος κριτικός οίνου Will Lyons στο άρθρο του για τα Ελληνικά Κρασιά, “Explore Greece’s Ancient Grapes and Modern Makers”, της Sunday Times, γράφει για το Οινοποιείο ΟυΣύρα ως το οινοποιείο “to look out for”.

Την ίδια εποχή δυο πολύ σημαντικές Masters of Wine γράφουν για δυο από τα κρασιά του Οινοποιείου ΟυΣύρα. Η Master of Wine Julia Harding περιγράφει το ΟυΣύρα Σεριφιώτικο – λευκός οίνος: «Λευκοκίτρινο χρώμα και έντονο, χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι, grapefruit, αλλά και αχλάδι.

Στο στόμα υπέρξηρο, παρότι υπάρχουν ίσως ελάχιστα υπολειμματικά σάκχαρα που οριακά αγγίζουν το κατώφλι αντίληψης, με υπέροχες νότες καπνού. Πολύ καθαρή γεύση ξινών εσπεριδοειδών και έντονη πολυπλοκότητα, αξιοθαύμαστη για ένα κρασί που δεν έχει περάσει από βαρέλι. Ελκυστικά όξινο και ελαφρώς τραχύ, με ουσιαστικό βάθος και ενδιαφέρον!» Η Master of Wine Jancis Robinson περιγράφει το ΟυΣύρα Φωκιανό – ροζέ οίνος: «Από τις Κυκλάδες του Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό είναι το πρώτο κρασί που συναντώ το οποίο στην πίσω ετικέττα δίνει πληροφορίες για τις ημερομηνίες άνθισης και τρυγητού (‪4 Απριλίου‬ με ‪10 Αυγούστου‬, ένας πρώιμος τρύγος!). Πιθανόν έχει γίνει με τη μέθοδο της αφαίμαξης. Υπερβολικά φρουτώδες στη μύτη. Δεν είμαι σίγουρη πως μυρίζει καθαρά ελληνικά, αλλά o κάπως τραχύς και χυμώδης ουρανίσκος του είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει αλλού. Τρομερά διασκεδαστικό! Θα έπρεπε να σε μεταφέρει στιγμιαία σε μια ταβέρνα με εξαιρετικό ταραμά και ντολμάδες στο τραπέζι! Αλήθεια, γιατί δεν τρώμε κάτι από αυτά απόψε;!

Με χαρακτήρα που πραγματικά σε παρασέρνει, ένα καθόλου ανούσιο ροζέ, αντιθέτως ένα που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για αρκετό καιρό ακόμη. Λατρεύω την ελαφρά στυφάδα του και το πολύπλοκο φρούτο του. Στο στόμα δεν είναι υπέρξηρο (χαμηλή οξύτητα και όχι υπολειμματικά σάκχαρα ίσως; ), να είστε γι’ αυτό προετοιμασμένοι. Μακρά επίγευση.»

Για περισσότερες πληροφορίες για το Οινοποιείο ΟυΣύρα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους ousyrawinery.com στο FB/ousyra στο Instagram @ousyrawinery και στοTwitter @ousyrawines

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ