Τελείωσε πριν από λίγο ο εορτασμός της πολιούχου Σίφνου Χρυσοπηγής,για πρώτη φορά με διαφορετικό τρόπο αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία,ο κόσμος τίμησε την χάρη της.Έγινε η θεία λειτουργία από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Σύρου και Σίφνου κ.Δωρόθεο Β’ και τον ιερό κλήρο του νησιού παρουσία όλων των επισήμων εντός και εκτός Σίφνου.

Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης η απόδοση του οφφίκιου του πρωτοπρεσβύτερου που έδωσε ο μητροπολίτης στους πάτερ Γεώργιο του κάτω Πεταλιού και πάτερ Ιωάννη του Κάστρου αλλά και η βράβευση της αγαπητής ευεργέτη της Σίφνου κας.Μαρίας Παππού Ευγενίδη(θα ακολουθήσει αναλυτικό βίντεο),ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά στην αείμνηστη κα.Δώρα Συγγελίδη.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας μέχρι την πλατεία ηρώων και δοξολογία οπου είχαν την τιμή να σηκώσουν την ιερά εικόνα εκτός από τον πανηγυρά Αντώνη Βενιό η δήμαρχος κα. Ναδάλη Μαρία,ο βουλευτής κ. Φίλλιπος Φόρτωμας,ο πρόεδρος του συνδέσμου Σιφνίων και της “Σιφναϊκής συμπαράταξης”κ.Αντώνης Ζαμπέλης,ο πρώην έπαρχος κ.Νίκος Βενάκης,ο περ.σύμβουλος Γιάννης Γεροντής,ο πρόεδρος του Δ.συμβουλίου κ.Νίκος Χρυσίνης,ο διευθύνων σύμβουλος της aegean speedlines κ.Ιωάννης Δεπάστας,η κυρίες Προμπονά και Τρούλλου σύζυγοι των αείμνηστων Νικολάου Προμπονά και Αντωνίου Τρούλλου,ο λιμενάρχης Σίφνου κ.Παναγιώτης Ζαχαράκης,οι άνδρες του λιμενικού σταθμού Σίφνου, o πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ.Βασίλης Κόμης και ο κ.Γεώργιος Κουλούρης που έχει ευεργετηθεί με θαύμα από την Παναγία.

Η πομπή επέστρεψε στον Άγιο Σπυρίδωνα όπου και έκλεισε η εορτή με τον εθνικό ύμνο.

Τελετάρχης ήταν ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης.

Να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά όλους τους υπευθύνους και να ευχηθούμε υγεία,και του χρόνου χωρίς κορονοϊό και περιφορά της εικόνας σε όλο το νησί με τιμές που τις αξίζουν!

Βοήθεια μας

Ακολουθεί βίντεο με πλάνα από την περιφορά και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ