Όλα όσα δήλωσαν για τις ανάγκες υψηλής τεχνογνωσίας στη ναυτιλία, καθώς και για το “MBA in Shipping” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα μέλη του Advisory Committee του “MBA in Shipping”

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου, αγγλόφωνου, εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος “MBA in Shipping” του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020.

Το νέο “MBA in Shipping” παρουσίασε ο Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του “MBA in Shipping” είναι η παροχή επιστημονικής εξειδίκευσης και υψηλής τεχνογνωσίας στον σύνθετο χώρο της Ναυτιλίας.

Η διαμόρφωση του νέου “MBA in Shipping”, προέκυψε από τη συστηματική συνεργασία της Συμβουλευτικής Επιτροπής εκπροσώπων φορέων της ναυτιλιακής κοινότητας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, προσδιορίστηκαν οι ανάγκες τεχνογνωσίας στη Ναυτιλία του μέλλοντος και τα συμπεράσματα τροφοδότησαν το περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε στην ομιλία του τη σημασία της εξειδίκευσης και ανάδειξης των στελεχών των ναυτιλιακών εταιρειών μέσα από το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ενίσχυση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να είναι μία διαρκής επένδυση στα νέα στελέχη των ναυτιλιακών κατευθύνσεων.

“Αυτή η πρωτοβουλία προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που είναι ένας λαμπρός φάρος στην εσχατιά της πατρίδας μας και το οποίο πιστεύω ότι διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο και εν όψει όλων αυτών που που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Είναι φωτισμένοι άνθρωποι. Υπάρχει η νοοτροπία του δασκάλου και όχι του καθηγητού Ο δάσκαλος είναι μεγάλο πράγμα. Το αέναο ταξίδι είναι τόσο σημαντικό σε μία εποχή που η σχέση πλοίου και γραφείου είναι υβριδική. Κρίνω ότι δίνεται μία μεγάλη εργαλειοθήκη δυνατοτήτων είναι στα χέρια των παιδιών αδράξουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες και εμβάθυνση για να μπορούν να σταθούν σε μία ανταγωνιστική ναυτιλία, τη ναυτιλία των Ελλήνων της οποίας η στελέχωση είναι παρά πολύ σημαντικά. Χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα λίγα μπορούμε να κάνουμε στη Ναυτιλία. Οι ενέργειες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ανοίγουν μονοπάτια προσβασιμότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία”.

Για τις ανάγκες υψηλής τεχνογνωσίας στη ναυτιλία, καθώς και για το “MBA in Shipping” τοποθετήθηκαν τα μέλη του Advisory Committee του “MBA in Shipping”: Δρ Γεώργιος Πατέρας, Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δημήτρης Φαφαλιός-MSc Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού Φορτίου και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών).

Ο Δρ Γιώργος Πατέρας πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος επεσήμανε μεταξύ άλλων: “ Γνώμη μου είναι ότι δε σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε σε αυτή τη δουλειά. Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα αλλά βγαίνοντας από το Πανεπιστήμιο και την πρώτη ημέρα της δουλειάς ανακαλύπτεις ότι δεν ξέρεις πολλά πράγματα. Το Πανεπιστήμιο δεν σου μαθαίνει τη δουλειά. Σου μαθαίνει πως να μαθαίνεις. Διαλέξαμε τα μαθήματα του MBA ώστε να μπορείτε να πάρετε ό,τι μπρορείτε από το γραφείο που δουλεύετε αλλά και από το Πανεπιστήμιο γ α να καταλαβαίνετε πιο πολλά από αυτά που κάνετε.

Ο Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της Intercargo τόνισε: Η ναυτιλία είναι η καθημερινή διαχείριση της αλλαγής, το management of change. Μπορούμε να περάσουμε πέντε φορές των Παναμά και οι πέντε να είναι διαφορετικές. Χρειάζονται πολλά εφόδια. Τα μαθήματα του ΜΒΑ στα αγγλικά θα βοηθήσουν οποιονδήποτε νέο ή νέα να προχωρήσει πολύ γρήγορα και θετικά. Σε αυτή τη δουλειά να θέλεις να κάνεις καριέρα πρέπει να μην σταματάς να θέλεις να μαθαίνεις καθημερινά κάτι καινούργιο. Η διεθνής γνώση στη ναυτιλία είναι τα αγγλικά. Το γεγονός ότι το ΜΒΑ είναι στα αγγλικά είναι ένα από τα θετικά στοιχεία του προγράμματος.

Για τις προοπτικές επιτυχημένης σταδιοδρομίας στα ναυτιλιακά επαγγέλματα στην παρούσα συγκυρία μίλησαν οι: Γιάννης Πλατσιδάκης (Επίτιμος Πρόεδρος Intercargo), Γιώργος Αλεξανδράτος, Αντιπρόεδρος ΝΕΕ, Έλπη Πετράκη Πρόεδρος της WISTA Hellas) και Δανάη Μπεζαντάκου CEO Navigator Shipping Consultants.

newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ