Με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογιού,και Φίλλιπου Φόρτωμα της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη,και αρκετών μελών του Δ.Συμβουλίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Νικ. Χρυσίνη,των αντιδημάρχων κ.Ζαμπέλη Δημήτρη και Γεωργούλη Γιώργου,του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή, του διατελέσαντος Δημάρχου Σίφνου κ. Αντρέα Μπαμπούνη του πρώην επάρχου π.ε.Μήλου κ.Νικολάου Βενάκη,του λιμενάρχη Σίφνου κ.Παναγιώτη Ζαχαράκη και των ανδρών του λιμενικού σταθμού Σίφνου,του διοικητή και των ανδρών του αστυνομικού σταθμού Σίφνου,ο πρόεδρος του συλλόγου”μαζι για την Σίφνο μας”κ.Μέμος Λιβιεράτος και πλήθους πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε και φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό της Παναγίας Χρυσοπηγής Σίφνου.Το πανηγύρι κάλυψε και θα μεταδώσει το syrostv με τον κ.Κομνηνό Στρογγύλη.

Η πιο διαφορετική γιορτή όλων των ετών λόγω του κορονοιού,πανηγυράς ο Αντώνης Βενιός και η οικογένεια του που θα είναι και του χρόνου λόγω των αλλαγών.Η θαυματουργή εικόνα ξεκίνησε από τον ιερο ναό Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων για τον πλατύ γιαλό και αφού επιβιβάσθηκε στο καϊκι ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ του καπετάν Γιώργου Κακάκη έφτασε στον ιερό βράχο όπου και έγινε το συγκηνιτικό πανηγύρι,απλά και λιτά χωρίς να προσφερθεί τράπεζα με φαγητό.Στο τέλος η εικόνα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας που θα γίνει αύριο η θεία λειτουργία και η βράβευση της κυρίας Μαρίας Παππού Ευγενίδη.

Όλα ήταν άψογα,ο κόσμος(αρκετοί επισκέπτες αλλά και αλλοδαποί)έμειναν ευχαριστημένοι,συγχαρητήρια στον Δήμο Σίφνου,την ιερά μονή Βρύσης,την ιερά μητρόπολη Σύρου και τον σύνδεσμο Σιφνίων.Βοήθεια όλου του κόσμου!και του χρόνου χωρίς κορονοϊό και όλα κανονικά.

O σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος Β’ έκανε ένα συγκινητικό και ενδιαφέρον κήρυγμα που θα παρουσιάσουμε αύριο. Η Παναγία δεν μας παρεξηγεί,μας χαμογελά και μας αγαπά.

Ακολουθούν πλάνα σε βίντεο καθ όλη την διάρκεια αλά και ενδεικτικές φωτογραφίες:

Advertisements