Καλοκαίρι 2020 – Περί δρομολογίων ταχυπλόων πλοίων

Εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες που ξεκίνησε η SEAJETS δρομολόγια για το νησί μας δεν παρέλειψε καμία χρονιά. Παρά τις δυσκολίες της κάθε χρονιάς (ακριβά καύσιμα, μεγάλος ανταγωνισμός, χρονιές κρίσης για τη χώρα μας, κτλ.) η σύνδεση μας με δεκάδες προορισμούς και το λιμάνι του Πειραιά υπήρχε σε καθημερινή βάση και με τα δρομολόγια να καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού διευρύνοντας έτσι τη σεζόν μας. Έτσι και φέτος, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του COVID-19, η SEAJETS είναι και πάλι παρούσα με ο,τι ρίσκο μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την ίδια την εταιρεία, τη στιγμή που άλλες ακτοπλοϊκές ακύρωσαν προγραμματισμένα και αναρτημένα δρομολόγια και μάλλον δικαιολογημένα αφού η οικονομική ζημιά θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.
Μεγάλα νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη, κτλ. έως και τις 2/7/20 δεν θα έχουν δρομολόγια από ταχύπλοα πλοία και όχι μόνο. Επίσης, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από ταχύπλοο πλοίο καμίας εταιρείας. Στις 3/7/20 ξεκινάνε τα πρώτα ταχύπλοα για τις Κυκλάδες κι η μικρή μας Φολέγανδρος είναι μέσα σ αυτά από το πρώτο δρομολόγιο.
Έως τότε,
– στα νησιά μας τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά.
– Οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις συνεχώς κι αυτό γίνεται την τελευταία στιγμή δυσχεραίνοντας κι άλλο την επιβαρυμένη κατάσταση.
– Οι κρατήσεις σε πλοία και ξενοδοχεία είναι μηδενικές δεδομένης της κατάστασης.
Παρολαυτα,
– η SEAJETS προσπαθούσε να ξεκινήσει τα δρομολόγιά της αφουγκραζομενη το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
– Όσο ακύρωνε δρομολόγια (για ευνόητους λόγους) επέστρεφε τα χρήματα για κρατήσεις που γίνονταν από 1/6/20 και μετά.
– Για κρατήσεις που είχαν γίνει έως 31/5/20 και αφορούσαν σε ανεκτέλεστο δρομολόγιο παραχωρούσε open voucher (όπως κι οι αεροπορικές εταιρείες και λοιπές ακτοπλοϊκές ) με δυνατότητα χρήσης έως τον Δεκέμβριο του 2022.
Έτσι λοιπόν, με όλες τις γνωστές σε όλους μας δυσκολίες, την αβέβαιη εξέλιξη αυτής της θερινής σεζόν και το ενδεχόμενο της ανατροπής των κρατήσεων ανά πάσα στιγμή, φτάσαμε στο σημείο να αναμένουμε τα δρομολόγια της SEAJETS από αύριο τα οποία θα δώσουν πνοή στα νησιά μας.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες, το ρίσκο και τους ενδοιασμούς του κάθε επιχειρηματία κι ας πορευτούμε με σύμπνοια κι αλληλεγγύη σε μια στιγμή που είναι κρίσιμη πρωτίστως για την ανθρωπότητα αλλά και για κάθε επιχείρηση.

Ευχαριστούμε την SEAJETS για την στήριξη των νησιών μας κι ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά το υπόλοιπο καλοκαίρι για μια οικονομική ανάσα για όλους!
Να έχουμε όλοι υγεία!

Με εκτίμηση,
Diaplous team

#seajets #summer2020 #folegandros #cyclades #greece #speedboats

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ