Καλοκαιρινή περίοδος, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και βλέπουμε ότι υπάρχει στελέχωση σε Κέντρα Υγείας των νησιών, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται.. Αν και με βάση τα σχόλια που διαβάζουμε στις σελίδες των Κέντρων Υγείας, η αγωνία όλων είναι για δωδεκάμηνη στελέχωση των Κέντρων Υγείας… Εδώ να σημειώσουμε ότι πρόσφατα, ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας από το Αγαθονήσι είχε αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια από την Κυβέρνηση να δοθούν εκείνα τα κίνητρα που θα κάνουν τους γιατρούς να μετακινηθούν σε νησιά με λιγότερους από 1000 κατοίκους… Είδωμεν…

Ετσι με βάση την ενημέρωση που έχουμε… Στο Κέντρο Υγείας Ανδρου ” εν όψει θερινής περιόδου , ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Διοικούσας επιτροπής και με την αρρωγή του Δήμου Άνδρου, ενισχύθηκε προσωρινά με μια Χειρουργό , μια Ακτινολόγο και έναν Ακτινοτεχνικό. Με Το επιπλέον προσωπικό το ακτινολογικό λειτούργει κανονικά για τις απαιτητικές ήμερες τις Τουριστικής περιόδου , ενώ ενισχύεται το Δυναμικό του ΚΥ με έμπειρους Ιατρούς. Οι Προσπάθειες της ΔΕ συνεχίζονται προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις και σε μόνιμο προσωπικό”.

Και από το Κέντρο Υγείας Ιου, η ενημέρωση μέσω του Δήμου Ιητών, αναφέρει “Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 21 Ιουλίου 2020 και για δύο μήνες θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Ίου, η Παιδίατρος κ.ΟΥΡΑΝΙΑ ΣIANABA για την παροχή παιδιατρικής φροντίδας στα παιδιά του νησιού. Για ραντεβού παρακαλούμε καλέστε στο 22863-60000”.

www.naxospress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ