Με λύπη σας ανακοινώμουμε την κοίμηση του π. Ιακώβου Μητροφάνη (Γιακουμή) εις Κύριον… Ο Θεός να τον αναπαύσει και να έχουμε την ευχή του… Φτωχότερο το νησί μας για ακόμη μία φορά από σήμερα ύστερα και από την κοίμηση του π. Μακάριου.. Καλό Ταξίδι π. Γιακουμή και καλή Ανάπαυση… Θερμά συλληπητήρια από την σελίδα μας στους οικείους του.

Σύνδεσμος Σεριφίων

Γράφει ο Αντώνης Λιβάνιος: Η σημερινή Κυριακή και ο εκκλησιασμός για την κοινωνία του νησιού μας, είναι βαριά πένθιμος, γιατί την επισκίασε ο θάνατος του αρχιερατικού μας επιτρόπου πατρός Ιακώβου (παπά Γιακουμή)! 
 Η αναγγελία του θανάτου έκανε φτωχότερο πνευματικά το μικρό μας νησί, γιατί η διακονία του πατρός Ιακώβου πλέον των σαράντα ετών, διατήρησε όχι μόνο υψηλά το φρόνιμα 
Της Ορθόδοξου Πίστεως μας, αλλά γιατί κράτησε με προσωπικό ψυχικό κόστος στο ακέραιο, την μεγαλη κληρονομιά των θρησκευτικων παραδόσεων του τόπου μας, όπως τις παρέλαβε από τους προκατόχους του ιερείς! 
 Η βροντώδης φωνή του πατρός Ιακώβου θα λείψει από την Ωραία Πύλη του Μητροπολιτικου Ναού του Αγίου Αθανασίου! 
Η αποδημία του στην αγκαλιά του Κυρίου μας, δημιουργεί εκτός από την τεράστια θλίψη μας, το πνευματικό κενό, και ένα ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός, ότι για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική ιστορία της Σερίφου, απουσιάζει η φυσική παρουσία ιερέως που να έλκει καταγωγή από το νησί μας! 

Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τους δύο εξαιρετικούς ιερείς που υπάρχουν και διακονούν με παρρησία όλες τις θρησκευτικές αρετές την Πίστεως μας. 
 Σε ευχαριστούμε για την θρησκευτική και πνευματική σου παρακαταθήκη. Η ευχή σου μαζί μας πατέρα Ιάκωβε και καλό σου ταξείδι στην αιωνιότητα!
 Τα Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και στον κλήρο της ιεράς Μητροπόλεως μας! 
Πηγή : giannisserfanto.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ