Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε αποψε τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Προμήτορος Άννης και του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, με την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωστ. Φιλιππαίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, νέων και νεανίδων του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και πολλών πιστών.


Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον τρόπο διαπαιδαγωγήσεως και προσεγγίσεως των ψυχών των ανθρώπων, κάθε ηλικίας, που άφησε ως παρακαταθήκη στους πνευματικούς πατέρες, τους γονείς και τους διδασκάλους ο Απόστολος Παύλος, και ιδαίτερα τον τρόπο προσέγγισης όσων προβληματίζονται και αναζητούν το δρόμο της αλήθειας και του Θεού, ενώ υπογράμμισε ότι τα δάκρυα της μετανοίας μπορούν να μετατρέψουν ένα προς στιγμήν αρνητή του Χριστού σε διαπρήσιο κήρυκα και μάρτυρα του Ευαγγελίου Του.


Ευχήθηκε στους Κυθνίους για το καλοκαίρι και τους συνεχάρη για την αφοσίωσή τους στις πατρώες παραδόσεις, ιδιαίτερα δε τους νέους, τους οποίους προέτρεψε να παραμένουν πιστοί θεματοφύλακες των εθίμων και παραδόσεων του νησιού τους.
Ο Σεβ. προ της απολύσεως του Εσπερινού διένειμε στους πιστούς ευλογίες για την προλαβούσα εορτή του Αγίου Δωροθέου και σε όλα τα παιδιά δώρα.

imsyrou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ