Σ αυτή την πικρή στιγμή του αποχωρισμού, που σηματοδοτεί το τέλος της φυσικής παρουσίας του αγαπητού Νίκου Προμπονά στον επίγειο κόσμο, μένει το πνεύμα και η ψυχή να υψώνονται αήττητα από την φθορά του θανάτου και να κερδίζουν την αφθαρσία της μνήμης με την δύναμη των καλών έργων και των πράξεων τους. Γιατί ο Νίκος Προμπονάς αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενάρετης μορφής και ηθικής πνευματικής προσωπικότητας. Σε όλη την βιοτική πορεία του υπήρξε παράδειγμα ήθους και συνέπειας λόγων και πράξεων. Επιστήμονας, εκπαιδευτικός, παιδαγωγός, ανήσυχος διανοητής και έντιμος άνθρωπος. Ο εκλιπών δέσποσε στο χώρο της παιδείας, των γραμμάτων και της κοινωνικοπολιτιστικής ζωής του νησιού μας μέχρι το τέλος της έμβιας παρουσίας του. Νάξιος στην καταγωγή επιδαψίλευσε και στην γενέθλια γη και στην δεύτερη πατρίδα του, τη Σίφνο τις χάρες των πνευματικών του αναζητήσεων και την γενναιοδωρία της αγάπης του.
Αξίζει λοιπόν, σ αυτόν τον σπουδαίο πνευματικό άνθρωπο η τιμή της ακοίμητης μνήμης και είναι ο ανεπίληπτος βίος του που ματαιώνει το έργο της λήθης και μετατρέπει την σωματική παρουσία σε πνευματική παρουσία εσαεί.
Πολυσέβαστε δάσκαλε, έλαμψες στην γήινη διαδρομή σου. Υπέροχος οικογενειάρχης, καλός γιος και αδερφός, ειλικρινής φίλος, αυθεντικός εκφραστής της Ναξιώτικης και Σιφναικής παράδοσης και βέβαια εμπνευσμένος δάσκαλος. Σε όλη τη ζωή σου επιβεβαίωνες την διαχρονική ρήση του Μένανδρου «ως χαρίεν ο άνθρωπος όταν άνθρωπος η».
Αγαπητέ Νίκο, ευχαριστούμε το Θεό που οδήγησε τα βήματα σου στη Σίφνο, σ ευχαριστούμε για τα πολλά που μας πρόσφερες.
Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου, ευτυχή και τυχερό που υπήρξα μαθητής σου.
Ο Κύριος Πύλες Παραδείσου, Ανοίξου σοι. Αμήν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΗΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Μήλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ