Προς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

-Γραφείο Υπουργού κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ

-Γραφείο Υφυπουργού κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ

2η Δ.Υ.Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Διοικητή κ. ΡΟΪΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

-Γραφείο Υποδιοικητή κ. ΑΛΕΒΙΖΟΥ  ΠΕΡΙΚΛΗ

 .      

ΘΕΜΑΑνάγκη άμεσης στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου
.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια:

του με αρ. πρωτ. 244/21.01.2020 εγγράφου του Δήμου Σίφνου & του Ιδρύματος Στήριξης του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου “Σωτήρης Τριαντάφυλλος” προς τη 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου, και

της υπ’ αρ. 12/2020 σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (Α.Δ.Α.: ΩΦΕ5Ω1Τ-ΘΟ1),

συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή που συγκροτήθηκε με την υπ. αρ.  15/2020 απόφαση Δημάρχου Σίφνου (Α.Δ.Α.: 64ΟΒΩ1Τ-ΠΑΜ), με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας.

Κατά τη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής, που αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της Σίφνου και δημότες, οι οποίοι από θέση ευθύνης έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στη Σίφνο και έχουν ειδικότερα ασχοληθεί με θέματα υγείας, μετά την κοινή διαπίστωση ότι, λόγω της οξείας υγειονομικής κρίσης, δεν ήταν και δεν είναι ακόμα δυνατόν να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, αποφάσισαν να υποβάλουν εγγράφως τις παρακάτω θέσεις και αιτήματα:

  1. Καταθέτουν τη μεγάλη αγωνία τους για τη στασιμότητα που παρατηρείται στην επίλυση ζητημάτων άμεσα συνδεδεμένων με τα χρόνια προβλήματα της Σίφνου στον τομέα της υγείας και παράλληλα τονίζουν ότι θα επιδιώξουν να προωθήσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσον τα ζωτικής σημασίας αιτήματα.
  2. Επισημαίνουν μετ’ επιτάσεως ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών κρίνεται απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη, λόγω και των ιδιαίτερων απαιτήσεων που προκύπτουν από την επιβολή των μέτρων προστασίας από την πανδημία του COVID-19.
  3. Υπενθυμίζουν για μια ακόμα φορά ότι στο νησί της Σίφνου διαμένουν μόνιμα πάνω από πεντακόσια (500) παιδιά. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο Δήμο, οι άνω των 70 ετών συνδημότες μας ανέρχονται στον αριθμό των 973 ατόμων. Τονίζουν ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την έδρα του νομού μας είναι ανεπαρκής, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς, ο αριθμός των συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, αλλά και ο συνολικός αριθμός όσων διαμένουν στο νησί μας υπερ-πολλαπλασιάζεται.
  4. Ζητούν από τον Υπουργό Υγείας και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αμέσως μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Δημάρχου και μελών της Επιτροπής με τον Υπουργό, τον Υφυπουργό και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υγείας, το Διοικητή & τα στελέχη της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ.        
  5. Υποβάλλουν εκ νέου αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ του προσωπικού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, η οποία συνίσταται:

α) στη δημιουργία μιας επιπλέον θέσης αγροτικού ιατρού,

β) στην έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη της υφιστάμενης κενής οργανικής θέσης Διευθυντή με ειδικότητα παιδιάτρου και με μισθολογικό κλιμάκιο Επιμελητή Α΄, που αποτελεί κίνητρο για την πρόκληση ενδιαφέροντος,

γ) στην κάλυψη σε μόνιμη βάση (1) μίας θέσης ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου και (1) μίας θέσης ΤΕ νοσηλευτή/νοσηλεύτριας,  

δ) στην κάλυψη (1) σε μόνιμη βάση μίας θέσης προσωπικού καθαριότητας.

Επισημαίνεται ότι οι συμβάσεις του υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου και της υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ νοσηλεύτριας έχουν ισχύ ως τις 17 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η σύμβαση του υπαλλήλου καθαριότητας έχει ισχύ ως τις 31 Ιουλίου 2020.     

  1. Ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα διακομιδής των σοβαρών περιστατικών από το νησί μας απευθείας σε νοσοκομείο της Αττικής, αφού το Νοσοκομείο της Σύρου δεν έχει πάντα τη δυνατότητα, ελλείψει ιατρικών ειδικοτήτων ή ιατρικών μέσων, να ανταποκριθεί σε αυτά τα περιστατικά.
  2. Ζητούν να θεσπιστούν επιπλέον κίνητρα κρατικού χαρακτήρα για τους γιατρούς (π.χ. επιπλέον μισθολογικά οφέλη για υπηρέτηση σε μικρά νησιά, ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη κ.ά.).
  3. Θεωρούν ότι, όσα με καλή προαίρεση αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν άμεσα και να ενισχύσουν τις υγειονομικές δομές του νησιού, ενώ παράλληλα θα μειώσουν τη δεδομένη ανασφάλεια των κατοίκων, που τώρα εύλογα και λόγω της πανδημίας έχει αυξηθεί.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή αναμένει άμεσα τις απαντήσεις σας και δηλώνει ότι είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτηθεί.       

Advertisements