Κοινό Τηνίων: Δελτίο τύπου για τα σημερινά βίαια γεγονότα

Σήμερα, 20/5/20, ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Τήνο.
Οι δυνάμεις καταστολής, χτύπησαν αναίτια πολίτες, που βρέθηκαν στα Υστέρνια να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες σκυροδέτησης των βάσεων των ανεμογεννητριών, συνέλαβαν και προσήγαγαν 8 πολίτες και τους κρατούν αναίτια μέχρι τώρα.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης των «κουμπάρων» δεν έχει τελειωμό.
Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Κονό Τηνίων καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και αυτών που την έστειλαν.
Θα αντισταθούμε σθεναρά στην προστασία του νησιού μας με κάθε τρόπο.

Ζητάμε:

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.
Να φύγουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής από το νησί
Να σταματήσει η δίωξη και να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες
Να ανακληθούν όλες οι άδειες παραγωγής και εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στο νησί μας
Την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με μόνο θέμα τις σημερινές εξελίξεις.

Ανοιχτή Επιστολή Δημάρχου Τήνου προς Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και Αστ. Διεύθυνση Κυκλάδων

Με μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορήθηκα την άφιξη σήμερα στο νησί μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή την συνέχιση των εργασιών εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην περιοχή «Πράσα» της Τήνου. Πλήθος αστυνομικών δυνάμεων λοιπόν απέναντι σε μία τοπική κοινωνία με φιλήσυχο πνεύμα, η οποία όμως δεν διακατέχεται από καμία διάθεση να θυσιάσει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού στο βωμό των συμφερόντων των λίγων.

Εύλογη απορία όμως γεννάται ως προς την έγκριση από την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση της μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων στο νησί της Τήνου για την απομάκρυνση των «ταραχοποιών» Τηνιακών από το σημείο που γίνονται οι εργασίες εγκατάστασης του αιολικού πάρκου. Πού βρίσκονται αυτές οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τους τουριστικούς – θερινούς μήνες, όπου το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένο; Γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση και κάθε άλλος αρμόδιος φορέας αγνοεί το πάγιο αίτημα της Τήνου προς ενίσχυση της αστυνομικής της δύναμης κατά τους θερινούς μήνες όπου δεχόμαστε τεράστιο αριθμό επισκεπτών;

Καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα, παρατηρώντας τέτοιου είδους πρακτικές, πως οι αστυνομικές δυνάμεις είναι δυναμικά παρούσες στην προάσπιση των ιδιωτικών συμφερόντων κι επενδύσεων ενάντια στη θέληση των πολιτών και εκκωφαντικά απούσες στην προάσπιση της ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού κατά την τουριστική σεζόν. Φαίνεται λοιπόν πως το αίτημα της Τήνου για ενίσχυση και στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου είναι μικρότερης βαρύτητας σε σχέση με το αίτημα κάποιου ιδιώτη για την εγκατάσταση της «επιχείρησής» του.

Δήμαρχος Τήνου – Ανεμογεννήτριες: Αίτημα για παρέμβαση των Βουλευτών Κυκλάδων

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Κυκλάδων,

Όπως γνωρίζετε, τoυς τελευταίους μήνες σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία εκφράζει με όλους τους νόμιμους τρόπους (παραστάσεις, διαμαρτυρίες, ασκήσεις ενδίκων μέσων) την αντίθεση της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή ‘’Πράσσα –Πολέμου Κάμπος’’.

Δυστυχώς, σήμερα πληροφορηθήκαμε από την τοπική κοινωνία της Τήνου αλλά και από δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης, ότι στην περιοχή ‘’Πράσσα –Πολέμου Κάμπος’’ της Τήνου, όπου εκτελούνται οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, έγινε εκτεταμένη χρήση βίας, από το σώμα των αστυνομικών δυνάμεων, που είχε παραταχθεί στην εν λόγω περιοχή, με σκοπό την απομάκρυνση των διαμαρτυρομένων.

Καταγγέλλονται δε πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) συντοπίτες μας που κρατούνται στο Α.Τ. Τήνου. Το κλίμα είναι στην τοπική κοινωνία βαρύ και τεταμένο, δεδομένου ότι οι σημερινές εικόνες είναι πρωτοφανείς για την τηνιακή κοινωνία, που διακατέχεται από βαθιά ειρηνική και φιλήσυχη κουλτούρα.

Γνωρίζετε, ότι η χρήση βίας πρέπει να αποφεύγεται. Πολύ περισσότερο που επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο καταστολής εν μέσω πανδημίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Διαμαρτυρηθήκαμε, λοιπόν, έντονα για τα παραπάνω στην ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου και στην ελληνική αστυνομία, απαιτώντας όπως αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εν γένει αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα χρήσης βίας.

Δια της παρούσας, ζητάμε και την δική σας παρέμβαση για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και δη σε καιρό πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντοπιτών μας.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Τήνου
Ιωάννης Σιώτος

Πηγή:https://tinostoday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ