Η ορθή διαχείριση μιας κρίσης, συνίσταται στην ψυχραιμία λήψης αποφάσεων. Ειδικότερα, απ’ τις 13/03, υπήρχε ανακοίνωση, ότι επεξεργαζόμαστε σενάρια ευαισθησίας (senitivity analysis) για την παρακολούθηση του προϋπολογισμού, για να έχουμε την γνώση & την ετοιμότητα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του νησιού λόγω Covid-19, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού & της νομοθεσίας.

Καταθέτουμε πρόταση στο Δ.Σ:

✍ Ο Δήμος βγαίνει μπροστά στην προβολή & προώθηση του νησιού μας. Η εξειδίκευση θα γίνει μέσω της Τουριστικής Επιτροπής.

✍ Πλήρης απαλλαγή τελών καθαριότητας & οδοφωτισμού για όσο διαρκεί το lockdown. Δημοσιονομικό κόστος 27-30 χιλ. ευρώ.

⚠️ Η απαλλαγή θα γίνει εύκολα και γρήγορα μέσω της πλατφόρμας του serifos.gr.

✍ Μείωση 50% στα τέλη Κοινοχρήστων Χώρων για φέτος (αν επιτραπεί από την αναμενομένη Υπ. Απόφαση). Διαφορετικά η σίγουρη μείωση θα είναι για όσο διήρκεσε το Lockdown, ήτοι περίπου 21-23%.

⚠️ Μόνο όσοι έχουν δημοτική ενημερότητα (δεν οφείλουν στο Δήμο) θα πάρουν άδεια κοινόχρηστου χώρου.

✍ Νέα μεσοσταθμική μείωση στα τέλη αποχέτευσης για το 2021σε ΟΛΟΥΣ, στα ήδη μειωμένα του 2020, με τον προϋπολογισμό του 2021.

✍ Οι νέοι λογαριασμοί θα εκδοθούν αργότερα τον Αύγουστο. Πάγιο 2019 (το ποσό του παγίου είναι βαση προηγ. αποφάσεων) & κατανάλωση (με τους υπερμειωμένους συντελεστές του 2020).

✍ Το 50% των εσόδων από τέλη παρεπιδημούντων θα διοχετευτεί σε δαπάνες για προβολή & προώθηση του νησιού (Το υπόλοιπο 50% είναι στην καθαριότητα).

✍ Διατήρηση, για ένα χρόνο ακόμα, των υπερμειωμένων έως 50% τιμών στην κατανάλωση νερού, με τον προϋπολογισμό του 2021.

✍ Τέλος, οι ως άνω ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους για την πληρωμή τελών. Άλλωστε, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ