ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Με μεγάλη θλίψη από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετήσαμε χθες, αναντίλεκτα, έναν ανώτερο και αγαπημένο άνθρωπο, τον σπουδαίο δάσκαλό μας, με το απαράμιλλο ήθος, την ευγένεια και την πραότητα του, που σμίλευε τις ψυχές μας και μας βοηθούσε ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας.

Είχα την τύχη και την μεγάλη τιμή να υπάρξω μαθητής του και τον θυμάμαι σαν ένα χαρισματικό δάσκαλο, ένα εξαιρετικό Γυμνασιάρχη! Δεν ξεχνώ την προσήνεια και την φυσική ευγένεια που πάντα έδειχνε σε όλους μας.
Υστεροφημία ζηλευτή!

Ο πολυαγαπημένος μας Νικος Προμπονας αγάπησε τη Σίφνο μας!! Τη λάτρεψε!!

Με αφοσίωση, πάθος για πρόοδο, αγάπη για τους μαθητές όλου του σχολείου, μετέδιδε όχι μόνο τις αστείρευτες γνώσεις του, αλλά και το ήθος και τα ιδανικά που πρέπει να φέρει ο καθένας απο εμάς.

Άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, ρηξικέλευθος, πνεύμα δημιουργικό, με σφαιρική παιδεία και με την ευρύτητα πνεύματος.

Ο αγαπημένος μας δάσκαλος υπήρξε μία πολυσχιδής προσωπικότητα, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του, αφιερώθηκε στο συγγραφικό του έργο. Η δίψα του για γνώση ήταν αστείρευτη-«κινητή εγκυκλοπαίδεια» τον χαρακτήριζαν αρκετοί!
Επιθυμούσε να αφήσει σημαντική και πολύτιμη παρακαταθήκη για το νησί μας, για τις επόμενες γενιές, για όλους εμάς!!…Και τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό!!
Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του και ως Δήμαρχος Σίφνου όταν μας εξέφρασε την επιθυμία του να εκδώσει το «Χρηστικό Σιφναικό Γλωσσάριο». Φυσικά και δε μπορούσαμε να αρνηθούμε!

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΣ και το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίφνου», ο Δήμος μας το 2019 εξέδωσε μία ακόμα εξαιρετική δουλειά του, που έμελλε να ήταν και η τελευταία του εν ζωή.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και εύχομαι ο Θεός να τους χαρίζει υγεία, δύναμη και κουράγιο.

Πολυαγαπημένε μας δάσκαλε,
Ενα ειλικρινές ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου για όσα μας πρόσφερες, για όσα μας δίδαξες!!!
Αφήνεις μνήμη αγαθή!

Ανδρεας Ν. Μπαμπουνης
τ. Δημαρχος Σίφνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ