Οι μετακινήσεις στα νησιά μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν νωρίτερα οι μετακινήσεις στα νησιά, όπως στην Κρήτη, την Ρόδο και την Κέρκυρα. Μάλιστα, τόνισε ότι η σκέψη υπάρχει ιδιαίτερα για τα νησιά που έχουν κατάλληλες υποδομές να στηρίξουν τα πιθανά κρούσματα. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις και αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις, ενώ δήλωσε πως «περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών».

Έτσι, στις 18 Μαΐου που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, υπάρχει η πιθανότητα να προστεθεί και έναρξη μετακινήσεων στα μεγάλα νησιά.

Παρόλα αυτά, τις επόμενες μέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση. Οι τελικές αποφάσεις όμως, θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων και «οτιδήποτε μας βοηθάει να είμαστε έξω, με ασφάλεια και χωρίς συγχρωτισμό, είναι προς το συμφέρον όλων».

Ακόμη, αναφέρθηκε στον συνωστισμό στη ΔΕΗ και σχολίασε πως είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Ακόμη, δόθηκαν οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές. Οι άνθρωποι όμως, που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έτσι, τόνισε ότι «πρέπει να γίνει συνήθεια», γιατί «έχουν αλλάξει οι καιροί».

Στη συνέχεια μίλησε για την κοσμοσυρροή στις παραλίες και ανέφερε ότι το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά. Αν όμως η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευτούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει, υπογράμμισε ύστερα.

Έτσι, μόνο αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, ευνοούν θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα.

Δείτε το βίντεο εδώ:https://www.ieidiseis.gr

Advertisements