Την προμήθεια τριών επιπλέον θαλάμων απομόνωσης και υποδοχής ασθενών, οι οποίοι θα εξοπλίσουν τις δομές υγείας σε Πάτμο, Αστυπάλαια και Ίο, για την καλύτερη ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των ασθενών και επισκεπτών, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κατόπιν της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην υλοποίηση αποφάσεων που συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση των Δημόσιων δομών Υγείας, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου.

Ήδη, έχει προμηθεύσει (από ίδιους πόρους) με θαλάμους απομόνωσης ασθενών τα νησιά της Ρόδου, της Πάρου, της Σαντορίνης, της Τήνου, της Καρπάθου, της Καλύμνου και της Μήλου, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετηθεί. Με την χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, τρεις προκατασκευασμένοι οικίσκοι Iso Box εμβαδού 15,86m² και 6,76m² θα παραγγελθούν και θα τοποθετούν και σε Πάτμο, Αστυπάλαια και Ίο.

Με αφορμή την συγκεκριμένη παραγγελία ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Το Νότιο Αιγαίο βγήκε νικητής από την πρώτη φάση της πανδημίας με τη χαμηλότερη θέση σε κρούσματα COVID-19 και καμία απώλεια ζωής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Από την πρώτη στιγμή, διαθέσαμε το σύνολο του προϋπολογισμού μας, από ίδιους πόρους, στην υγειονομική ενίσχυση και βελτίωση και των 48 κατοικημένων νησιών μας. Μετρώντας αντίστροφα πλέον για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, δουλεύουμε καθημερινά, ώστε τα νησιά μας, να είναι την 1η Ιουλίου, το ίδιο όμορφα όπως πάντα, περισσότερο ασφαλή υγειονομικά από ποτέ».

www.naxostimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ