Φίλες και φίλοι, 

Σας γνωρίζουμε ότι, καθώς τα συνεργεία προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα εκτελεστούν  οι παρακάτω εργασίες:

  • Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεκινούν εργασίες τοποθέτησης δικτύου οπτικών ινών  στο τμήμα του δρόμου από το γεφυράκι  (βιβλιοπωλείο «ΤΟΠΙ»), με κατεύθυνση προς Αρτεμώνα. Η συγκεκριμένη εργασία, η οποία κρίνεται απαραίτητο να εκτελεστεί πριν από την αποκατάσταση του δρόμου, δίνει την ευκαιρία στο Δήμο μας να προχωρήσει παράλληλα και στην αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης, η οποία θα αμβλύνει τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν τμήματα των οικισμών του Πάνω Πεταλιού, του Αγίου Λουκά και του Αρτεμώνα και που, χρόνο με το χρόνο, γίνονται ολοένα και πιο έντονα, λόγω της παλαιότητας και της φθοράς των σωλήνων. 

Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών: 1 εβδομάδα.

Οι εργασίες δεν επηρεάζουν την κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, τα οποία, όπως επανειλημμένως έχουμε αναφέρει, θα πρέπει  να κινούνται  με χαμηλή ταχύτητα και ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή.

  • Παράλληλα, συνεχίζονται και άμεσα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης των φρεατίων στις ιδιωτικές παροχές στο τμήμα του δρόμου προς τον Αρτεμώνα και προς το Κάτω Πετάλι.
  • Επίσης, την Τρίτη 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή των κάθετων τομών στην Απολλωνία, αρχικά στο τμήμα του δρόμου από το Ίδρυμα Πρόκου με κατεύθυνση προς το γεφύρι “Καργιού”. Για το λόγο αυτό και με σκοπό την επίσπευση των εργασιών, δε θα είναι δυνατή η διέλευση των τροχοφόρων κατά το χρόνο εκτέλεσής τους και η εξυπηρέτηση των οχημάτων κάθε τύπου θα γίνεται από τον περιφερειακό δρόμο της Απολλωνίας.
  • Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο σύσκεψη,με τη συμμετοχή των αρμόδιων στελεχών της Περιφέρειάς μας & εκπροσώπων της εργολήπτριας κοινοπραξίας, με θέμα την πορεία των εργασιών του έργου κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης.  

Συμμεριζόμενοι την αγωνία όλων για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου, σας παρακαλούμε να επιδείξετε λίγη ακόμα υπομονή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για τα τόσο σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο νησί μας. Tο αποτέλεσμα θα μας “αποζημιώσει”!   

Σας ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία και για τη συστηματική εθελοντική  συμμετοχή σας σε εργασίες καθαρισμού στα σημεία εκτέλεσης του έργου!   

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση ή διευκρίνιση χρειάζεστε.

Σίφνος, 31.5.2020

Advertisements