Το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα εισηγήθηκε η ειδική επιτροπή για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το άνοιγμ των σχολείων πρέπει να γίνει σταδιακά και με προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια από το υπουργείο Παιδείας.

Για το θέμα υπάρχει αντίδραση από μερίδα των επιστημόνων που διαφωνούν με το άνοιγμα το σχολείων, ενώ στο θέματα ποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως φαίνεται ότι η τρίτη Λυκείου ανοίγει στις 11 Μαΐου και ακολουθούν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

Την έντονη ανησυχία του και τις σοβαρές επιφυλάξεις του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία για 20 μέρες.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα γύρο τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις του, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας – για μόλις είκοσι μέρες – όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

ADVERTISING

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων.

Τέλος, τόνισε ωστόσο ότι η περίπτωση της τρίτης Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών είναι διαφορετική, ώστε να μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

www.ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ