Τη νομική οδό ακολουθεί ο Δήμος Κέας αναφορικά με την υπόθεση ναυαγίου του φορτηγού πλοίου, το οποίο μετέφερε παράνομους μετανάστες στο νησί.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο πλοίο προσάραξε στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα του νησιού τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, ωστόσο, δεν υπήρξε μέριμνα για την έγκαιρη αποκόλληση και απομάκρυνσή του, με συνέπεια να βυθιστεί περίπου ένα μήνα μετά το συμβάν.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η δήμαρχος της Τζιας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, εμφανίζεται δυσαρεστημένη για την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ αφήνει αιχμές προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, διότι πετούσαν εκατέρωθεν μπαλάκι τις ευθύνες ως προς την αρμοδιότητα απομάκρυνσης του πλοίου, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος και καθοριστικός χρόνος και να επέλθει η βύθισή του. Πλέον, η διαδικασία απομάκρυνσης του ναυαγισμένου πλοίου είναι πιο σύνθετη και πιο δαπανηρή.
«Οι μετανάστες έφυγαν σε χρόνο ρεκόρ, το πλοίο όμως είναι ακόμα εδώ. Η απορρύπανση και αντιρρύπανση έγιναν άμεσα, δεδομένης και της κακοκαιρίας που είχαμε εκείνες τις ημέρες για να προστατευθεί το θαλάσσιο περιβάλλον.

Μετά ξεκίνησε το πρόβλημα του ποιος είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση του πλοίου. Κατά το Υπουργείο Ναυτιλίας υπεύθυνο είναι το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, το Λιμενικό Ταμείο θεωρεί ότι το ίδιο είναι αναρμόδιο. Οι προσπάθειες , οι συζητήσεις και οι οχλήσεις από την δική μας πλευρά δεν έχουν σταματήσει λεπτό. Γρήγορα αντιληφθήκαμε τη δίνη στην οποία μπλεχτήκαμε», έγραψε η κ. Βελισσαροπούλου, κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος διόρισε δικηγόρο και πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του νησιού

Πηγή:https://cyclades24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ