“Ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ με συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με COVID-19 και αναμένεται η διακομιδή της τις επόμενες ώρες. Η ασθενής προσήλθε στο Κέντρο Υγείας όπου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η Ντίνα Σαμψούνη, διοικήτρια του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και επιβεβαίωσε την είδηση που κυκλοφόρησε η ιστοσελίδα cyclades24.gr νωρίς σήμερα το πρωί, με την Μύκονο να λαμβάνει τη σκυτάλη από τη Σύρο και να γίνεται το δεύτερο νησί στις Κυκλάδες που έχει σύμπτωμα Κορωνοϊου. Να σημειώσουμε ότι στη Σύρο όλοι όσοι εξετάστηκαν από το περιβάλλον του ασθενή αλλά και τα μέλη του Νοσοκομείο βρέθηκαν αρνητικά, κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από την υπόθεση αυτή… Παράλληλα, ο 88χρονος έχει μεταφερθεί στην Αθήνα και περιμένουμε τα νεώτερα από την πορεία της υγείας τους…

Επιστροφή στη Μύκονο και δήλωση για το θέμα της γυναίκας που προσήλθε με σύμπτωμα Κορωνοϊού έκανε και ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Κωνσταντίνος Κουκάς λέγοντας «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Να προσθέσουμε ότι η γυναίκα είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού από την περιοχή της Άνω Μερά και δεν έχει ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι κόλλησε τον ιό στο νησί, άγνωστο πως και από ποιον τρόπο. Η 69χρονη εμφάνισε συμπτώματα πριν από περίπου δέκα ημέρες, ενώ μετά από οδηγίες ιδιώτη γιατρού του νησιού, απομονώθηκε στο σπίτι της περιμένοντας να βελτιωθεί η υγεία της. Δυστυχώς, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και πήρε την απόφαση να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού παρουσίαζε συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, καθώς η κατάσταση της υγείας της θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και το βράδυ της Τετάρτης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19.

Και βέβαια ελπίζουμε ότι σύντομα όλα θα έχουν τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ασθενή και την οικογένεια της…

Πηγή:https://www.naxospress.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ