Στην ναύλωση δύο πλοίων ενός συμβατικού AQUA BLUE & ενός ταχύπλοου SUPERJET προχώρησε ήδη από εχθές το κράτος προκειμένου να μεταφέρει μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου που παρατηρούνται μαζικές ροές προς την Καβάλα ,την Ραφήνα και από εκεί χωρίς να έχει διευκρινιστεί τίποτα διοχέτευση στην ηπειρωτική χώρα . Ήδη το AQUA BLUE όπως σας είχαμε αναφέρει με χθεσινό post απέπλευσε χθες από το λιμάνι του Λαυρίου για Σάμο – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα ,μεταφέροντας πρόσφυγες – μετανάστες με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας αναλαμβάνοντας το κομμάτι του Β.Αιγαίου .Σύμφωνα με τις υπουργικές διατάξεις και αναλύσεις στο πλοίο συνολικά θα μεταφερθούν 590 πρόσφυγες. 

Ωστόσο στην ”μάχη” της μεταφοράς ”έπεσε” και το SUPERJET της ίδιας εταιρίας προκειμένου να αποσυμφορήσει το Ν.Αιγαίο με δρομολόγια που ήδη ξεκίνησε Καστελόριζο – Ρόδος – Σύμη – Κως – Ραφήνα .Και από Ραφήνα για Λέρο – Κάλυμνο – Κω  και επιστροφή στην Ραφήνα . Τα άτομα που θα μεταφερθούν ανέρχονται στα 375 στο πρώτο δρομολόγιο και 385 στο δεύτερο δρομολόγιο .

Οι μετανάστες που βρίσκονται στην Κέα πρόκειται να μεταφερθούν απευθείας στην Καβάλα με πιθανό μέσο το ταχύπλοο SUPERJET αλλά χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί η ώρα απόπλου/κατάπλου αλλά και το επίσημο πλοίο μεταφοράς τους ,λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που είναι το εμπόδιο για την επίσημη ανακοίνωση. 

Συνολικά τα δρομολόγια θα είναι 4 δύο από κάθε πλοίο της εταιρίας SEJATES . Τα 3 δρομολόγια αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι και την Κυριακή .Ενώ το δρομολόγιο Κέας – Καβάλας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί όπως σας έχουμε αναφέρει παραπάνω . 

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία SEAJETS έχει συνδράμει και άλλες φορές σε συνεννόηση με το υπουργείο σε παρόμοιες κρατικές αποστολές όπως η μεταφορά προσφύγων στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι τότε προσφυγικές ροές του 2015 με συμβατικά και ταχύπλοα .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ 

tasossilver.wixsite.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ