Μια φωτογραφία του Ιωάννη Λ. Δημητριάδη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Νοεμβρίου 1974 της εφημερίδας “ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΦΩΝΗ”. Στο σχόλιο αναφέρεται: “Με την είσοδο του χειμώνα οξύνεται πάλι το θέμα τη συγκοινωνίας του νησιού μας και πρέπει το Υ.Ε.Ν., όπως τόσες φορές έχουμε γράψει, να ενδιαφερθεί θετικά για την τακτοποίησή του. Στο κλισέ μας το “Κυκλάδες” από μια παλιότερη προσέγγισή του στις Καμάρες.

Το “Κυκλάδες” είναι το δέυτερο επιβατηγό/οχηματαγωγό που έδεσε στις Καμάρες. Το πρώτο ήταν το “Έλλη” της οικογένειας Φραγκουδάκη κάπου στα 1972. Το “Κυκλάδες” πρωτοέδεσε το 1973 και με αυτό το πλοίο ξεκίνησε ο Αντώνης ο Μάμιδας τα ταξίδια του στη Σίφνο με το μικρό του αρχικά φορτηγό.

Το “Κυκλάδες” ερχόταν για χρόνια στη Σίφνο με τα σινιάλα των αδελφών Αγαπητού. Ένα μικρό καραβάκι ήταν που τότε μας φαινόταν μεγάλο. Στη Σίφνο ερχόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Για πολλά χρόνια έκανε τη μεγάλη άγονη που έφτανε μέχρι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Από το 1994 και μετά ήρθε στον Αργοσαρωνικό όπου ταξίδεψε με τα ονόματα “Μεθοδία” και “Εξπρές Δανάη”. Το 2003-2004 πουλήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα όπου ταξίδεψε με το όνομα “ERKE”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ