Ο Σιφνιός αθλητής Κώστας Μάμιδας κατάφερε να κερδίσει την μαγική συμμετοχή στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.Τεράστια επιτυχία θεωρείτε η συμμετοχή και μόνο,ανεξαρτήτου θέσεως.

Τεράστια η επιτυχία της Σίφνου αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της θα εκπροσωπηθεί στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ,αλλά και του νομού Κυκλάδων.Να σημειωθεί ότι από όλη την Ελλάδα θα τρέξουν 55 άτομα και σύνολο από όλο τον κόσμο 400.

Δείτε αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν:https://www.spartathlon.gr

Κώστας Μάμιδας και PACO BORAO…!!! στο SIFNOS RUN2019

Ρωτήσαμε τον Κώστα τον Μάμιδα να μας πεί δυο λόγια για το KAIPOUTHEOS.GR,μας είπε το εξής:

Πιστεύω πως θα τερματίσω,θα τρέξω με την σημαία της Σίφνου την οποία μετά θα καταθέσω στο άγαλμα του Λεωνίδα.Θα τρέξω ανάμεσα σε πρωταθλητές από όλο τον κόσμο,από ένα σημείο και μετά δεν μετρά μόνο η δύναμη αλλά και η πίστη,η ψυχή και η καρδιά.To έχω πιστέψει.

Καλή επιτυχία Κώστα,συγχαρητήρια,ευχαριστούμε.

Από το SIFNOS RUN 2019

Ας πάρουμε μια μικρή γευση τι σημαίνει ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ από το www.spartathlon.gr

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.
Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Η Διαδρομή
Η διαδρομή του Σπάρταθλον διεξάγεται από σημείο σε σημείο, η ανύψωση ποικίλει από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τα 1.200 μέτρα, πάνω σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, αμαξόδρομο και βουνίσια μονοπάτια. Σταθμοί βοήθειας είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα και είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό και άλλα αναψυκτικά καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα που είναι διαθέσιμα καθόλη την 36ωρη διάρκεια του αγώνα.
Ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά για τις χρονικές απαιτήσεις περάσματος των σημείων ελέγχου καθώς και τις καιρικές συνθήκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα σημεία ελέγχου έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος διότι διαφορετικά θα αποκλειστεί από τον αγώνα. Για να μπορέσει να σχεδιάσει αποτελεσματικά την πορεία του είναι χρήσιμο να δει τον αγώνα κατά τη σειρά των τομέων, όπως εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Τομείς ΑγώναΣημεία ελέγχουΑπόσταση από ΑθήναΚλείσιμο Τελευταίου Σημείου ΕλέγχουΣυνολική Απόσταση ΤομέαΜέγιστος Χρόνος για τον Τομέα
ΑΘΗΝΑ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ0 – 2281 ΧΛΜ16:30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ81 ΧΛΜ9:30 ΏΡΕΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΝΕΜΕΑ22 – 35124 ΧΛΜ23:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ43 ΧΛΜ6:30 ΏΡΕΣ
ΝΕΜΕΑ – ΛΥΡΚΕΙΑ35 – 43148,4 ΧΛΜ03:30 ΣΆΒΒΑΤΟ24,5 ΧΛΜ4:00 ΏΡΕΣ
ΛΥΡΚΕΙΑ – ΝΕΣΤΑΝΗ43 – 52172 ΧΛΜ07:30 ΣΆΒΒΑΤΟ23,5 ΧΛΜ4:30 ΏΡΕΣ
ΝΕΣΤΑΝΗ – ΤΕΓΕΑ52 – 60195 ΧΛΜ11:00 ΣΆΒΒΑΤΟ23 ΧΛΜ3:30 ΏΡΕΣ
ΤΕΓΕΑ – ΣΠΑΡΤΗ60 – 75245,3 ΧΛΜ19:00 ΣΆΒΒΑΤΟ50,3 ΧΛΜ8:00 ΏΡΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ