Στο χτεσινό δρομολόγιο του «Θεολόγος» από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ναυτικός του πλοίου παρουσίασε πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα. Αμέσως η Fast Ferries ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας και ο ναυτικός τέθηκε σε απομόνωση. Το πλοίο κατέβασε στην Άνδρο 18 κατοίκους (επιβάτες και οδηγούς φορτηγών) και συνέχισε για Μύκονο. Σήμερα ο ναυτικός – σύμφωνα με πληροφορίες – παρουσιάζει βελτίωση και δεν έχει πυρετό. Όμως παραμένει σε απομόνωση.

Το πλοίο θα επιστρέψει κενό επιβατών και οχημάτων στη Ραφήνα. Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι κλινικά το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θεωρείται κρούσμα μιας και δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα η Fast Ferries προκειμένου να εξασφαλίσει την δημόσια υγεία το αντιμετώπισε ως πιθανό κρούσμα.

Το πλοίο θα παραμείνει στη Ραφήνα μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα όπου θα έχει το επόμενο δρομολόγιο του. Μέχρι τότε θα έχει απολυμανθεί πλήρως το πλοίο από πιστοποιημένο συνεργείο και θα έχει βγει η απάντηση του τεστ για το ιό για το ναυτικό.

Το Λιμεναρχείο Άνδρου ειδοποίησε και τους 18 που αποβιβάστηκαν στην Άνδρο να παραμείνουν σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΠΗΓΗ: www.enandro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ