Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μια ημέρα γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς και μηνύματα, υπήρξε μια μεγάλη στιγμή στη μακρόχρονη ιστορία μας που συνοδεύτηκε από πράξεις υψηλόφρονες, οραματισμού και αυτογνωσίας, πάνω στις οποίες οι πρωταγωνιστές της, ηρωϊκές μορφές που σφράγισαν τα χρόνια που ακολούθησαν, θεμελίωσαν τον νέο Ελληνισμό.

Το ΄21, έργο των πολλών και έκφραση της συνολικής συνείδησης του έθνους, χάραξε παράδειγμα ζωής και σφράγισε το παρόν του Ελληνισμού.

Απέναντι σ΄αυτό το παράδειγμα επιβάλλεται να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών με το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας, γενναιότητας και θάρρους, που πείθει για το δίκιο, όχι μόνο τους φίλους, αλλά και τους εχθρούς.

Φέτος, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί, ας τιμήσουμε την μνήμη αυτών των ηρώων, ας τιμήσουμε την πατρίδα μας, βγαίνοντας όλοι αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στα μπαλκόνια μας, ψέλνοντας τον Εθνικό μας Ύμνο δίπλα στη γαλανόλευκη, έτσι ώστε του χρόνου όλοι μαζί, γεροί και δυνατοί, να γιορτάσουμε πανηγυρικά τα 200 χρόνια της αναγεννημένης μας Ελλάδας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ