Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 145 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 150 άτομα ως ακολούθως:

την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,
την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,
το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,
την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,
τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις και
την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις.
Ο ρυθμός των συλλήψεων δείχνει ότι κατά μέρο όρο, στις έξι προηγούμενες ημέρες, γίνονταν 25 συλλήψεις κάθε ημέρα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν:

54 στην Αττική,
27 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στη Θεσσαλία,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στην Κεντρική Μακεδονία,
7 στο Νότιο Αιγαίο,
7 στη Θεσσαλονίκη,
6 στην Κρήτη,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
6 στην Πελοπόννησο,
4 στη Στερεά Ελλάδα,
3 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στην Ήπειρο και
1 στα Ιόνια Νησιά
Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

“Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”, αναφέρει η Αστυνομία.

Έπεσαν οι πρώτες “καμπάνες” στην Αθήνα
Σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δύο καταστηματάρχες από τους συνολικά 29 που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, επειδή δεν πειθάρχησαν στην απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους που έχει εφαρμόσει η Πολιτεία για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι υπόλοιποι 27 από τους συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της Πολιτείας βάσει του άρθρου 285 του ΠΚ, ζήτησαν και έλαβαν ολιγοήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να δικαστούν μετά την άρση αναστολής των προσωρινών μέτρων λόγω του νέου κορονοϊού, καθώς τα αυτόφωρα θα λειτουργούν μόνο για κατηγορούμενους που είναι κρατούμενοι.

Η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για την εν λόγω παραβίαση φτάνει τα 5 έτη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι από τις 31 υποθέσεις προς εκδίκαση που είχε το πινάκιο του Αυτοφώρου, μόλις τρεις δικογραφίες αφορούσαν άσχετες με τον κορονοϊο υποθέσεις.

Οι αστυνομικές Αρχές σε όλη την χώρα εκτελώντας τις οδηγίες της εγκυκλίου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προχωρούν σε συλλήψεις των παραβατών των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία του νέου κορονοϊού.

ant1news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ