ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 30.3.2020  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»

& «ΣΙΦΝΕΪΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΩΝΑ»

Σε μια χρονική περίοδο τόσο δύσκολη και από κάθε άποψη τόσο επιβαρυμένη για τη χώρα και το νησί μας, δε θα περίμενε κανείς να δει μια τόσο επιτηδευμένα «αγχωμένη» καταγγελτικότητα από το σύμβουλο της Κοινότητας Απολλωνίας κ. Αντώνη Ζαμπέλη.

Αφού, λοιπόν, καταλαγιάσαμε τον “εντυπωσιασμό” μας από τα αινίγματα, τα μπόλικα γνωμικά  και το εκρηκτικό ύφος της επιστολής, το οποίο δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε, ευλόγως αναρωτιόμαστε:

-Ο κ. Αντώνης Ζαμπέλης, που είναι σύμβουλος της Κοινότητας Απολλωνίας, σε ποιον «υπευθυνοανεύθυνο», όπως λέει χαρακτηριστικά, απευθύνεται;

-Ο κ. Αντώνης Ζαμπέλης, ως σύμβουλος της Κοινότητας Απολλωνίας και άρα συμμετέχων ενεργά στα δημοτικά πράγματα,  δε γνωρίζει ότι ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και  με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Επαρχείου Μήλου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει υποβάλει αίτημα για την έκδοση απόφασης έγκρισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ;

-Ο κ. Ζαμπέλης μιλάει   για φωτιά στο χώρο του ΧΥΤΑ από λανθασμένη (;) πληροφόρηση, αφού η φωτιά δεν ήταν στο ΧΥΤΑ;  

Τέλος, ο κ. Αντώνης Ζαμπέλης, ως σύμβουλος της Κοινότητας Απολλωνίας, δε γνωρίζει ότι το θέμα του ΧΥΤΑ είναι ένα από τα χρόνια προβλήματα της Σίφνου, για τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή επιδιώκει με επιμονή και αποφασιστικότητα να δοθεί ολοκληρωμένη λύση;  

Όσο για τις λεπτομέρειες, με τις οποίες, όπως λέει, θα επανέλθει, τις αναμένουμε και δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα για τις δικές μας ενέργειες σε ό,τι μας αφορά.

Ειλικρινά λυπούμαστε που σε μια τέτοια τραγική συγκυρία για όλους αναγκαζόμαστε να αντιπαρατεθούμε με συμπατριώτη μας και μάλιστα με κοινοτικό σύμβουλο. 

Δηλώνουμε ότι τα επικοινωνιακά τερτίπια και οι μικροπολιτικές δε μας αφορούν, πολύ περισσότερο τώρα που ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες απαιτούν ομόνοια, ομοψυχία & αλληλεγγύη.

Με γνώμονα το καθήκον και τη συνείδησή μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για το νησί μας και για τους συνανθρώπους μας, χωρίς “κραυγές” και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Δεν έχουμε, άλλωστε, την πολυτέλεια να αναλώνουμε το χρόνο μας σε αυτές! 

Όταν οι στιγμές το επιβάλλουν, επιλέγουμε το “Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, ή το “Απλά εστί της αληθείας τα έπη”.

Υ.Γ.: Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου για την ενημέρωση των δημοτών μας σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Σίφνου ως προς την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ