Την απαγόρευση απολύσεων από επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή αλλά και την απαγόρευση απολύσεων σε όσες δεν έκλεισαν ως προϋπόθεση να πάρουν την αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της δεύτερης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο έχουν φτάσει καταγγελίες από εργαζόμενους ότι οι εργοδότες προχώρησαν στην απόλυσή τους μετά την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Στο υπουργείο εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Και έτσι, στις σημερινές ανακοινώσεις μέτρων, ο Γιάννης Βρούτσης θα στείλει «τελεσίγραφο» πως τα νέα μέτρα στήριξης δεν θα ισχύουν για τις επιχειρήσεις εκείνες που προχωρούν σε μείωση προσωπικού.

Νέα οικονομικά μέτρα
Δέσμη οικονομικών μέτρων αναμένεται να ανακοινώσουν στις 12:00 σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, οι ανακοινώσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ που θα τις διανείμει σε όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορωνοϊού, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων στην αίθουσα.

Σε συνέντευξή του στο MEGA, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε παρεμβάσεις ύψους 3,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ θα δοθεί σε επιχειρήσεις, το 1 δισ. ευρώ σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθει από τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης.

cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ