Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές για τη δραματική κατάσταση στην Ιταλία η οποία χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό κι αυτό γιατί έχουν προγραμματιστεί σχολικές εκδρομές στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, Αλέξανδρο Κόπτση, 190 μαθητές τεσσάρων λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας ήδη βρίσκονται στη γειτονική χώρα και πιο συγκεκριμένα σε Ρώμη και Μιλάνο. Συνοδεύονται από περίπου 19 εκπαιδευτικούς.

Τέσσερα σχολεία θα αναχωρούσαν αύριο για την Ιταλία, κάτι που δεν θα γίνει μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει όλες τις εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Θα κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Θα πρέπει να υπάρξει πρόληψη, πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα. Για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη εκεί θα αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο κ. Κόπτσης.

www.rthess.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ