Ξεκινά άμεσα η κατασκευή του εξαιρετικά σημαντικού έργου υποδομής, όχι μόνο για τη Μήλο αλλά και για τη γειτονική Κίμωλο

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφερειακής Αρχής έργων και παρεμβάσεων που στόχο έχουν την αναβάθμιση και τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, ύψους 2.261.287,55 € για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Λιμενικού Έργου στην περιοχή Πολλωνίων ν. Μήλου».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, τόσο για το νησί της Μήλου, όσο και για την Κίμωλο, αφού θα βελτιώσει σημαντικά τις συγκοινωνιακές συνθήκες των δύο νησιών και ιδιαιτέρως της μικρής Κιμώλου. Ο συνολικός προϋπολογισμού δημοπράτησης ανήλθε σε 3.639.400,00 € (με ΦΠΑ) και πήρε έκπτωση 37,87%.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο προβλητών 51 μέτρων έκαστος, από τεχνητούς ογκόλιθους στον όρμο Πολλώνια της Μήλου, που βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του νησιού, απέναντι από το νησί της Κιμώλου. Ενδιάμεσα των δύο προβλητών, η περιοχή θωρακίζεται με φυσικούς ογκόλιθους προέλευσης λατομείου. Στους προβλήτες αυτούς δημιουργούνται θέσεις πρόσδεσης πλοίων αλλά και μικρότερων πλωτών με μικρό ύψος επιβίβασης. Το λιμενικό έργο έχει υπολογιστεί για δύο θέσεις ferry boats, μήκους 60 – 65 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων περίπου, το καθένα.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο. Χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

milosvoice.gr

Ακολουθεί η ανάρτηση του περιφερειάρχη κυρίου Γιώργου χατζημάρκου:

Το Λιμενικό Εργο στην περιοχή Πολλωνίων της Μήλου, προϋπολογισμού 2,26 εκ. €, ξεκινά άμεσα μετά την υπογραφή της σχετικής Εργολαβικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας μας και της αναδόχου τεχνικής εταιρείας.
Το έργο αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά απο προσφυγή σε αυτό κατοίκων της περιοχής, δημοπρατήθηκε το 2018, πλέον έχει ανάδοχο, ξεκινά άμεσα και στοχεύει κυρίως στην οριστική απαλλαγή των κατοίκων της Κιμώλου από την αγωνία της σύνδεσης τους με, το δικό τους μητροπολιτικό κέντρο, την Μήλο.

Advertisements