«Πολύ κακό για το τίποτα»
«Much adoo about nothing”

Oι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη έγκριση των δρομολογίων των πλοίων της GOLDEN STAR FERRIES και της FAST FERRIES θυμίζει το θεατρικό έργο του Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα».
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αναγκάστηκε να εγκρίνει τα δρομολόγια των πλοίων “SUPER RUNNER” και «SUPER EXPRESS” της GOLDEN STAR FERRIES και “THUNDER” της FAST FERRIES καθώς η άρνησή του ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική και επέστρεφε τα ακτοπλοϊκά δρώμενα σε εποχές που θύμιζαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.
Έντονο παρασκήνιο, μαχαιρώματα κάτω από το τραπέζι, πολιτικές διασυνδέσεις έδιναν και έπαιρναν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στην Ακτοπλοΐα μας.
Οι πολυπόθητες άδειες σκοπιμότητας δίνονταν με κριτήρια που πολλές φορές δεν ήταν καθόλου διαφανή και ξεκάθαρα.
Σε αυτήν την εποχή μας επέστρεφε η άρνηση του Υπουργού να εγκρίνει τα δρομολόγια των δύο εταιρειών.
Οι ανταγωνίστριες εταιρείες δίνουν σκληρό αγώνα στρατηγικής για το ποιος θα καταφέρει να κυριαρχήσει σε έναν χώρο όπου οι κανόνες του παιχνιδιού και οι αποφάσεις των υπουργών αλλάζουν μέσα σε πολύ λίγες ώρες.

Το “SUPER RUNNER” της GOLDEN STAR FERRIES προβλέπεται να δρομολογηθεί από το λιμάνι του Ηρακλείου για Σαντορίνη-Πάρο-Μύκονο και το «SUPER EXPRESS” από το λιμάνι της Ραφήνας για Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Σαντορίνη.
Το “THUNDER” της FAST FERRIES προβλέπεται να δρομολογηθεί από Σαντορίνη για Νάξο-Μύκονο-Πειραιά και επιστροφή το μεσημέρι από Πειραιά για Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη. Οι τελευταίες ανακοινώσεις αναφέρουν πως μπορεί να κοπεί από το δρομολόγιο το λιμάνι της Μυκόνου. Επίσης το πλοίο θα προσεγγίζει σε κάποια δρομολόγια τα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς.


Όλα αυτά επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά αυτούς που λένε πως «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ