Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Φολεγάνδρου ως ένδειξη ευχαριστίας και εκτίμησης προς το προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους μόνιμους κατοίκους της νήσου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΝ Υποναύαρχος (ΥΙ) Δημοσθένης Δαμιανός ΠΝ, ο Διευθυντής ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Βασίλειος Γκούμας ΠΝ, καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ από τον Δήμο Φολεγάνδρου παρέστησαν η Δήμαρχος Παπαδοπούλου Ευθαλία, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς και μέλη της τοπικής κοινωνίας της νήσου.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε παραδοσιακή μουσική εκτέλεση, καθώς και άλλα παραδοσιακά ακούσματα, από μουσικούς του Δήμου Φολεγάνδρου. ενώ παρατέθηκαν και τοπικά εδέσματα.

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

Οι φωτογραφίες και το παρακάτω κείμενο είναι της κυρίας Κατερίνας Μαρινάκη,δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας “Τα Νέα της Φολεγάνδρου” (από τις εκδόσεις της “Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο”) και βεβαίως Φολεγάνδρια:

H ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ν.Ν.Α.)…
…διοργάνωσε σήμερα εκεί την πρώτη χριστουγεννιάτικη γιορτή, προσφέροντας τοπικά εδέσματα, γλυκίσματα και ποτά, κάλαντα, μουσική και εγκάρδιες ευχές για υγεία και «Καλή Χρονιά» στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Η γιορτή αυτή ήταν το ελάχιστο «ευχαριστώ», που θα μπορούσαν να εκφράσουν από την πλευρά τους οι κάτοικοι της μικρής και ακριτικής Φολεγάνδρου ως ελάχιστη ανταπόδοση των υπηρεσιών του Ν.Ν.Α. και της φροντίδας των γιατρών και νοσηλευτών του προς τους συμπατριώτες μας. Με την πρωτοβουλία τους αυτή οι Φολεγάνδριοι, με πρωτοστατούσα την Δήμαρχο Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου, δημιούργησαν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους συνανθρώπους μας, που είναι πάντα σε ετοιμότητα και προσφέρουν ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει σε μας τους μικρο-Κυκλαδίτες, τη φροντίδα και την υγεία!
Από την πλευρά τους, σύσσωμο το προσωπικό του Ν.Ν.Α. εξεδήλωσε ειλικρινές ενδιαφέρον και πολύ καλή διάθεση για συνεργασία και προσφορά των υπηρεσιών τους και στο μέλλον, εξέφρασε δε με συγκινητικό τρόπο την ευχαρίστησή του για την γιορτή-έκπληξη.
Από την πλευρά μας, ως αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές της όλης διοργάνωσης, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε η ενέργεια αυτή να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης γενικότερα προς τις Διοικήσεις και τους εργαζομένους των μεγάλων Στρατιωτικών Νοσοκομείων της Αθήνας, που έχουν “υιοθετήσει” τα μικρά αιγαιοπελαγίτικα νησιά και τους κατοίκους τους, σε ό,τι έχει να κάνει με την υγειονομική περίθαλψή τους, έναν τομέα τόσο “πονεμένο” για όλους ανεξαιρέτως τους νησιώτες!
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ευθαλία Παπαδοπούλου – Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Αντώνης Γ. Άγας – Αντιδήμαρχος Φολεγάνδρου, Οδυσσέας Μάκκας – Δημοτικός Σύμβουλος Φολεγάνδρου, Ελευθέριος Βενιός – τ. Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Νίκος Παπαδόπουλος – τ. Γραμματέας Δήμου Φολεγάνδρου, Γιώργος Αντ. Άγας – Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου, Κατερίνα Μαρινάκη και Βασίλης Τσούνης – Εκδότρια και Διευθυντής αντιστοίχως των Εκδόσεων “Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο” και της εφημερίδας “Τα Νέα της Φολεγάνδρου”. Οι νεαροί συμπατριώτες μας Χρήστος Νικ. Ψαρομήλιγκος – Λευτέρης Β. Βενιός με το βιολί τους και Γιάννης Νικ. Παπαδόπουλος με το λαούτο του, όχι μόνο τραγούδησαν τα παραδοσιακά Φολεγανδρίτικα κάλαντα του Άη-Βασίλη -πολλών εκ των παρόντων συμπατριωτών μας συνεπικουρούντων-, αλλά και πρωτοστάτησαν στο μικρό νησιώτικο γλέντι, που στήθηκε στη συνέχεια, με Φολεγάνδριους και προσωπικό του Νοσοκομείου να γίνονται μια μεγάλη και όμορφη παρέα. Κοντά μας ήταν, επίσης, οι συμπατριώτες μας φωτογράφοι Ανάργυρος και Λυμπέρης Δεκαβάλλας, οι οποίοι απαθανάτισαν τις συγκινητικές στιγμές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι ακόλουθοι συμπατριώτες μας (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά), με πολλές από τις κυρίες να έχουν πρωτοστατήσει και στην παρασκευή των παραδοσιακών εδεσμάτων του πλούσιου μπουφέ: Βασιλική και Λιλή Βενιού, Λυδία Βενιού, Δήμητρα Νικ. Δεκαβάλλα, Μαρίνα Κων. Δεκαβάλλα. Φρατζέσκα Μαρινάκη, Μαρία Γ. Μαρινάκη, Φλώρα Σταματίου, Απόστολος και Μαρία Ψαρομηλίγκου, Νίκος και Μαρία Ψαρομηλίγκου,
Aκολουθεί το video με τον χαιρετισμό της Δημάρχου μας Ευθαλίας Παπαδοπούλου, ο χαιρετισμός του Διευθυντή-Διοικητή του Ν.Ν.Α. Αρχιπλοιάρχου Βασιλείου Γκούμα, η ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και στιγμιότυπα από την όλη εκδήλωση και βεβαίως πλάνα των πλούσιων μπουφέδων. Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ, φωτογραφικό υλικό και video (μετά την σχετική έγκριση από το Ν.Ν.Α.) μέσα από το site μας Live to Travel and Taste (https://livetotravelandtaste.com/) και βεβαίως την εφημερίδα μας “Τα Νέα της Φολεγάνδρου” (τεύχος Ιανουαρίου).

Με: Χρήστος Ψαρομήλιγκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ