Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στις εκλογές επικράτησε ο ισχυρός συνδυασμός «Το Αιγαίο Ενώνει» με επικεφαλής το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, στο ψηφοδέλτιο του οποίου συμμετείχαν 13 δήμαρχοι από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και 8 δημοτικοί σύμβουλοι από τους δύο νομούς.

Ο συνδυασμός του κ. Καμπουράκη έλαβε 87 ψήφους και κέρδισε συνολικά 18 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (13 δήμαρχοι και 5 δημοτικοί σύμβουλοι). Ο δήμαρχος Ρόδου έλαβε και τους περισσότερους σταυρούς στο ψηφοδέλτιό του, συνολικά 53, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Τις υπόλοιπες 3 έδρες στο Δ.Σ. της ΠΕΔ, εκτός συνδυασμού Καμπουράκη κέρδισαν:

*ο πρώην δήμαρχος Σύρου και νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος παρά το γεγονός ότι κατήλθε στις εκλογές ως μεμονωμένος υποψήφιος χωρίς να συμμετέχει σε συνδυασμό, έκανε αισθητή την εμφάνισή του και έλαβε 10 ψήφους, εξασφαλίζοντας μία έδρα στο Δ.Σ.

*ο πρώην δήμαρχος Κω και νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος έλαβε 7 ψήφους.

*ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση», αποτελούμενος από 5 υποψηφίους, λαμβάνοντας 6 ψήφους. Πρώτος στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος παίρνει την έδρα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σύρου, Νικόλας Καϊλής, λαμβάνοντας 5 σταυρούς.

Επίσης, οι μεμονωμένοι υποψήφιοι, Παναγιώτης Κροντηράς (π. δήμαρχος Τήνου και νυν δημοτικός σύμβουλος) και Γιάννης Καπάκης (δημοτικός σύμβουλος Άνδρου), έλαβαν από 4 και 3 ψήφους αντίστοιχα και δεν κερδίζουν έδρα στο Δ.Σ.

Όλα τα αποτελέσματα – Ποιοι εξελέγησαν και ποιοι όχι

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου αποτελείται από 13 δημάρχους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, οπότε, εξελέγησαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που συμμετείχαν στο συνδυασμό του κ. Καμπουράκη.

Από τις Κυκλάδες, πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο δήμαρχος Κιμώλου (2ος σε όλο το Νότιο Αιγαίο), Κων/νος Βεντούρης, ο οποίος αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη.

Εντυπωσιακή η παρουσία του δημάρχου Κιμώλου, Κω/νου Βεντούρη, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στις Κυκλάδες
Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Συνδυασμός «Το Αιγαίο ενωμένο» – 87 ψήφοι

ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Καμπουράκης Αντώνης, Δήμαρχος Ρόδου: 53 σταυροί

Βεντούρης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Κιμώλου: 39 σταυροί

Κουκάς Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Μυκόνου: 38 σταυροί

Κόλιας Μιχάλης, Δήμαρχος Λέρου: 38 σταυροί

Διακομιχάλης Δημήτρης, Δήμαρχος Καλύμνου: σταυροί

Κωβαίος Μάρκος, Δήμαρχος Πάρου: 37 σταυροί

Νικηταράς Θεοδόσης, Δήμαρχος Κω: 36 σταυροί

Λειβαδάρας Νίκος, Δήμαρχος Σύρου-Ερμουπολης: 35 σταυροί

Μάγγος Φώτης, Δήμαρχος Λειψών: 34 σταυροί

Σιγάλας Αντώνης, Δήμαρχος Θήρας: 32 σταυροί

Σιώτος Γιάννης, Δήμαρχος Τήνου: 28 σταυροί

Κορωναίος Χριστοφής, Δήμαρχος Νισύρου: 27 σταυροί

Λιανός Δημήτρης, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 27 σταυροί

Επίσης, από το συνδυασμό του κ. Καμπουράκη εξελέγησαν στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου 5 δημοτικοί σύμβουλοι. Ωστόσο, κανείς εξ αυτών δεν είναι από τις Κυκλάδες, μιας και οι δύο υποψήφιοι που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, ο π. δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος και ο π. δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα ήταν:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Πόκκιας Γιώργος, δ.σ. Ρόδου: 38 σταυροί

Καμπούρης Τηλέμαχος, δ.σ. Ρόδου: 33 σταυροί

Μανέττας Βασίλης, δ.σ. Ρόδου:30 σταυροί

Καρίκης Στράτος, δ.σ. Ρόδου: 28 σταυροί

Κιαχαγιά-Μαγιόγλου Τσαμπίκα, δ.σ. Ρόδου: 28 σταυροί

(Σ.Σ. Δεν εκλέγονται ο κ. Γαλουζής Ιωάννης, δ.σ. Καλύμνου με 19 σταυρούς, ο κ. Ζώρζος Αναστάσιος-Νικόλαος, δ.σ. Θήρας και ο κ. Σουσούδης Ιωάννης, δ.σ. Άνδρου με σταυρούς ψήφους).

Αν και μεμονωμένως υποψήφιος, ο Γιώργος Μαραγκός εξελέγη στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κάνοντας αισθητή την παρουσία του
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ (δημοτικοί σύμβουλοι)

Μαραγκός Γιώργος, δ.σ. Σύρου-Ερμούπολης: 10 ψήφοι

Κυρίτσης Γιώργος, δ.σ. Κω: 7 ψήφοι

(Σ.Σ. Δεν εκλέγονται οι μεμονωμένοι υποψήφιοι κ.κ. Κροντηράς Παναγιώτης, δ.σ. Τήνου με 4 ψήφους και Καπάκης Ιωάννης, δ.σ. Άνδρου με 3 ψήφους)

Ο Νικόλας Καϊλής αναδείχθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και θα εκπροσωπήσει την παράταξή του στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου
Συνδυασμός «Λαϊκής Συσπείρωσης» – 6 ψήφοι

Καϊλής Νίκος, δ.σ. Σύρου-Ερμούπολης: 6 σταυρούς

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Κ.Ε.Δ.Ε.

Χατζηδιάκος Φώτης, δ.σ. Ρόδου: 50 σταυροί

Σπανός Τάσος, δ.σ. Ρόδου: 34 σταυροί

Φωτείνιάς Νίκος, δ.σ. Σύρου-Ερμούπολης: 34 σταυροί

Ταρασλιάς Κώστας, δ.σ. Ρόδου: 32 σταυροί

Πράσινος Δημήτρης, δ.σ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 17 σταυροί

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.

Καραμαρίτης Νίκος, δ.σ. Ρόδου

Ρούσσος Ιάκωβος, Δήμαρχος Ανάφης

Φραγκάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Χάλκης

Μήνυμα ενότητας από το νέο πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Αντώνη Καμπουράκη
Καμπουράκης: «Ενότητα και συστράτευση για να ανεβάσουμε τα νησιά μας πιο ψηλά»

Αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το Αιγαίο Ενώνει», δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αυτοδιοικητική ισχύς βρίσκεται στην ενότητα και τη συστράτευση. Αυτό αποδείξαμε έμπρακτα, βάζοντας τα θεμέλια για μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η εμπιστοσύνη των αιρετών συναδέλφων στο πρόσωπό μου και στο ενωτικό ψηφοδέλτιό μας συνιστά μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη, καθώς μας ενώνει όλους ένας κοινός αδιαπραγμάτευτος στόχος: Να δουλέψουμε σήμερα για να κερδίσουμε με το σπαθί μας το αύριο! Για να ανεβάσουμε τα νησιά μας ακόμη πιο ψηλά και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής και την ευημερία που αξίζουν οι συμπολίτες μας».

Με τρεις εκπροσώπους η Σύρος

Η Σύρος, θα είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων το οποίο, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, θα εκπροσωπείται με τρία μέλη.

Όπως προαναφέρθηκε, εξελέγησαν με το συνδυασμό του κ. Καμπουράκη, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μαραγκός, ως μεμονωμένος υποψήφιος και ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολας Καϊλής, από το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

cyclades24.gr

Advertisements