Όσο χειμωνιάζει και τα πλοία λιγοστεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών(ιδιαίτερα αυτών που δεν έχουν αεροδρόμιο)αγχώνονται για ακόμη μια φορά για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα αφού ξέρουν ότι όπως κάθε χρόνο οι ιατρικές υπηρεσίες θα είναι ελλιπείς,εν μέσω πολυήμερων αποκλεισμών από απεργίες απαγορευτικά κλπ.

Όπως διαβάζουμε στο site www.healthreport.gr η κυβέρνηση ετοιμάζει κίνητρα για να προσελκύσει γιατρούς,κάτι που το ακούμε συνέχεια αλλά στην πράξη δεν βλέπουμε κάτι.

Αφού ευχηθούμε(αν και δύσπιστοι πλέον)αυτή την φορά να γίνει κάτι να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νησιών κάνουν ότι μπορούν 365 μέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο και τους ευχαριστούμε.Ευχαριστούμε επίσης και τους ιδιώτες γιατρούς που επισκέπτονται τα νησιά κάποια Σαββατοκύριακα του έτους(με μποφόρια και αποκλεισμούς αρκετές φορές)και εξυπηρετούν και αυτοί όσο μπορούν.

Ας διαβάσουμε το άρθρο:

Κίνητρα ώστε να προσελκύσει γιατρούς στα νησιά και ειδικά στα απομακρυσμένα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος έχει αναλάβει να ετοιμάσει σχέδιο για τη σύνδεση του τομέα της υγείας με τη νησιωτική πολιτική, ώστε να θεσμοθετηθούν νέα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά.

Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ του υπουργείου υγείας με τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να εξειδικευθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην υγεία, λαμβάνοντας υπόψιν την νησιωτική πολιτική ώστε να θεσμοθετηθούν τα κατάλληλα κίνητρα που θα κάνουν τους γιατρούς να βρίσκουν ελκυστικά τα νησιά μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και η Χριστίνα Καλογήρου Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ενώ σε πολλές νησιωτικές κουκίδες μας προκηρύσσονται θέσεις γιατρών, το ιατρικό προσωπικό γυρίζει την πλάτη λόγω αυξημένων εξόδων και περιορισμένων αποδοχών.

Η επιχορήγηση των 400 ευρώ που έχει θεσμοθετηθεί και δίνονται από τις Περιφέρειες σε γιατρούς των νησιών φαίνεται πως δεν επαρκούν. Γι αυτό εξάλλου και πάντα το υπουργείο Υγείας τρέχει και δεν φθάνει λίγο πριν το καλοκαίρι για να στείλει γιατρούς στα νησιά όπως όπως. ”

Γι αυτό όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr στο σχέδιο που ετοιμάζεται θα δοθούν τόσο οικονομικά όσο και εργασιακά κίνητρα στο ιατρικό προσωπικό που θα επιλέξει να υπηρετήσει στα νησιά.

Κίνητρα στο νομοσχέδιο
Πάντως όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θεωρείται πιθανό τα κίνητρα στα οποία θα καταλήξει το υπουργείο Υγείας να θεσμοθετηθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί απο τον Βασίλη Κικίλια τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ