Ο Αγιος Συμεών είναι το δεύτερο πανηγύρι μετά την Χρυσοπηγή της Σίφνου,το πανηγύρι που γίνετε αυστηρά την ημέρα που πέφτει(έχει γίνει με αρκετό κρύο,βροχή,ακόμα και με χιόνια κάποιους χειμώνες,αλλά μέρα δεν άλλαξε)πολλοί Σιφνιοί αλλά και ξένοι έχουν βιώσει εκατοντάδες θαύματα του.Το μοναστήρι του πάνω από το λιμάνι των Καμαρών έχει μια άξια επιτροπή που μεριμνά όλο το έτος και για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Χθες το βράδυ που ήταν το πανηγύρι του είχε αρκετό αέρα και ψύχρα,αυτό ομως δεν πτόησε εκατοντάδες κόσμου Σιφνιούς και μη να ανέβουν.

Μιας και είπαμε για τον καιρό να αναφέρουμε ότι στο πανηγύρι παραβρέθηκε και ο γνωστός μετεωρολόγος του ANT1 κύριος Τάσος Αρνιακός ο οποίος μας δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με το νησί,και φυσικά με το πανηγύρι του Αγίου Συμεών,την ρεβυθάδα,το εϊβα του πανηγυρά,το νησιώτικο γλέντι και τον χορό,και σίγουρα θα ξανάρθει.

Το πανηγύρι τίμησε με την παρουσία της η καταξιωμένη τραγουδιστρια των Κυκλάδων κυρία Μαρία Σκουλά με την ορχήστρα της,(τον καταξιωμένο βιολιστη νησιώτικων Νίκο Ευβοιώτη) αλλά και το Σιφνέικο ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.Ακούστηκαν Σιφνέικα και νησιώτικα τραγούδια και κυριολεκτικά σε όλα τα τραγούδια χόρευε ο κόσμος ασταμάτητα.

Αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια στην επιτροπή(δεν λέμε ονόματα γιατί θα ξεχάσουμε κάποιον σίγουρα)που 365 μέρες τον χρόνο,με καύσωνες ,με κρύα,με χιόνια,βροχές και απαγορευτικά είναι εκεί σε ότι χρειαστεί,ώστε τα καλοκαίρι που θα ρθουν οι επισκέπτες να τα βρούν όλα ετοιμα.Φέτος είχε μεριμνήσει και είχε άτομα τα οποία βοηθούσαν στο παρκάρισμα και δεν έγινε κανένα μποτιλιάρισμα.

Συγχαρητήρια επίσης στους μαγείρους,τους σερβιτόρους και όλους όσους βοήθησαν.

Το πανηγύρι τίμησε και η Δήμαρχος κυρία Μαρία Ναδάλη με αρκετά μέλη του δημοτικού συμβουλίου.Στην ουσία έγινε δήμαρχος στον Άγιο Συμεών αφού στις 00.00 βρισκόταν εκεί.

Το SPEEDRUNNER3,ο καπετάν Θεόφιλος Πουλιόπουλος και το πλήρωμα απέδωσαν τιμές στον Άγιο Συμεών σφυρίζοντας 3 φορές κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι.

Συγχαρητήρια επίσης και στους πανηγυράδες

Οικογένεια Βασίλη και Αλεξίας Σαβράμη.

Οικογένεια Καλλιόπης Αναγνωστοπούλου Χρυσογέλου.

βοήθεια τους και υγεία.

Ακολουθεί μικρό δείγμα από το γλέντι.

Παναγιά Χρυσοπηγή μου(της Σιφνιας στιχουργού Ρίτας Γαλίφου)και Στην Μήλο και στην Κίμωλο.

Αλλά και στον Αρτεμώνα στο Σταυρί

Βοήθεια όλου του κόσμου και υγεία.

Και του χρόνου.

Advertisements