Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει την χθεσινή πορεία του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ στα λιμάνια των δυτικών Κυκλάδων.Σε όλα τα λιμάνια είχε 10 και 15 λεπτά και στην Σίφνο ακριβώς 45 λεπτά.Η Σίφνος δυστυχώς παίρνει στον λαιμό της εκατοντάδες ή και χιλιάδες επιβάτες καθημερινώς λόγω του ακατάλληλου και επικίνδυνου λιμανιού της.

Φυσικά δεν στέκει ούτε γίνεται πρακτικά να μην μπαινουν 2 ή και 3 πλοία μαζί στο λιμάνι,ούτε ισχύει σε κανένα λιμάνι παγκοσμίως.

Τι φταίνε όμως οι επιβάτες των πλοίων για τα άλλα νησιά;Γιατί π.χ.ο επιβάτης που ήθελε να πάει χθες στην Μήλο,την Κίμωλο,την Φολέγανδρο,την Ιο και την Σαντορίνη να καθυστερήσει 45 λεπτά εξαιτίας της Σίφνου;Γιατί οι καπετάνιοι,τα πληρώματα των πλοίων,οι επιβατες και οι οδηγοί ιχ,λεωφορείων και φορτηγων να καρδιοχτυπούν καθημερινά και να ταλαιπωρουνται;

Γιατί οι λιμενικοί να γίνονται καθημερινά ταχυδακτυλουργοί και να προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα χώρο για 3 ένα αυτοκίνητο;(να σημειώσουμε ότι όλο το καλοκαίρι το λιμάνι λειτούργησε χάρη στις υπερπροσπάθειες τους και τους αξίζει ένα ευχαριστώ τουλάχιστον).

Γιατί το χειμώνα με λίγο καιρό να έχουμε οι μόνιμοι κάτοικοι άγχος αν θα πιάσει το πλοίο για να πάμε στους γιατρούς,στις εφορίες και σε όλα τα υπόλοιπα;(αρκετές φορές το πλοίο δένει χάρη στα ρίσκα των καπετάνιων).

Γιατί οι επιβάτες να πρέπει να είναι όρθιοι μέσα στον καύσωνα και να περιμένουν τα πλοία αφού το στέγαστρο χωράει 100 με 150 άτομα ενώ περιμένουν 500;

Οι φωτογραφίες όπως και το παρακάτω βίντεο είναι από χθες 9 Σεπτεμβρίου και αποτυπώνουν την κατάσταση,και εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το νησί ”πετάει” από επισκέπτες.Πριν μερικά χρόνια μετά τις 22 Αυγούστου το νησί σχεδόν άδειαζε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δε φταίει μόνο αυτό και το πλοίο αργεί εγώ είχα δυστυχώς την <> στις 31/8 να περιμένω το Δ.Σολομώς και 16:06 έδενε στην Κίμωλο…!! Με αποτέλεσμα να δέσει 17:09 στη Σίφνο και να φύγει 17:30 με αποτέλεσμα να φτάσει στο Πειραιά 22:45 αντι 20:55. Άλλη φορά που είχα πάει με το speedrunner δεν είχα κανένα πρόβλημα έφυγε και έφτασε ακριβώς στην ώρα του… Αλλά και από Πειραιά προς Σίφνο είχα πρόβλημα αφού ενώ έφυγε στην ώρα του 12:00 έφευγε απ την Σέριφο . Επιεικώς απαράδεκτο αυτό και έχω ήδη αιτηθεί εξηγήσεις από την εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ