Βγαίνουμε για λίγο εκτός Κυκλάδων για να σας παρουσιάσουμε μια αποστολή η οποία ετοιμάζετε να κάνει….απόβαση στο νησί αφού λίγο ή πολύ πληροφορίες μας λένε ότι περίπου 60 άτομα με φορτωμένες τις αποσκευές τους γεμάτο κέφι και πλούσια παράδοση έρχονται για να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Τα Μέγαρα ταξιδεύουν μέσα από τον Όμιλο Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων Αλκάθους και Καρία με την μουσική , τον χορό , τα εδέσματα και τα τοπικά προϊόντα των Μεγάρων στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

ΜΕΓΑΡΑ

Η παλιά πόλη των Μεγάρων είναι χτισμένη σε δυο λόφους, του Αλκάθους και του Καρός.
Είναι η γενέτειρα πόλη του στρατηγού Βύζα, ο οποίος ως γνωστόν ίδρυσε το Βυζάντιο και του Ευπαλίνου, ο οποίος κατασκεύασε το Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο, όπως και του Σουσαρίωνα του πατέρα της κωμωδίας.
Τα έθιμα που διατηρούνται και τελούνται μέχρι σήμερα, είναι του Μάη την παραμονή της Πρωτομαγιάς, ο Χορός της Τράτας την τρίτη του Πάσχα και τα Ρουσάλια τη Δευτέρα του Πάσχα.
Το επίνειο των Μεγάρων η Πάχη, ξεχωρίζει λόγω της γραφικότητας της και της ομορφιάς της.
Η περιοχή διαθέτει απέραντο ελαιώνα και αμέτρητες εκτάσεις με αμπελώνες. Πολύ μεγάλη παραγωγή έχει σε κελυφωτό φιστίκι (αυτό που έχει πιστοποιηθεί ως Αιγίνης), όπως και σε κηπευτικά προϊόντα αλλά και πτηνοτροφικά προϊόντα (αυγά – κοτόπουλα).
Κάθε χρόνο τέλος Αυγούστου διοργανώνεται στο αλσύλιο της πόλης, η έκθεση Μεγάρων Γη, όπου εκτίθενται και πωλούνται εδέσματα και άλλα προϊόντα της περιοχής.

Καλώς να ορίσετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ