Βόρακας: Όλοι μας είχαμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας την ατυχία να λερώσουμε το αγαπημένο μας ρούχο. Ο βόρακας είναι ένα πολυκαθαριστικο, το οποίο βρίσκετε στην φύση και διαθέτει καθαριστικές ιδιότητες. Έχει επίσης και πολλαπλές άλλες χρήσεις.

Πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό με χημικό τύπο Na2B4O7 • 10H2O. Είναι ευρέως γνωστό ως βορικό νάτριο ή τετραβορικό νάτριο, ωστόσο η επιστημονική ονομασία του είναι δεκαένυδρο τετραβορικό νάτριο. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές χημικές ενώσεις που περιέχει ο βόρακας.

Που μπορούμε να το βρούμε

Περιέχεται σε ορισμένα απορρυπαντικά ρούχων και σαπούνια. Μπορεί ακόμα να υπάρχει ως συστατικά σε κάποιες οδοντόκρεμες. Παρόλα αυτά, δεν είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω των σούπερ μάρκετ. Για αυτό πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να το παραγγείλετε διαδικτυακά.

Συνήθως βρίσκεται σε 2 μορφές:

Ως ακατέργαστος
Σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται συνήθως για σαπούνι
Βόρακας: Η δράση του ως απολυμαντικό

Σκοτώνει τα έντομα και ιδιαίτερα της κατσαρίδες, είναι επίσης αποτελεσματικά και κατά του σκόρου.
Επίσης είναι ένα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο και ζιζανιοκτόνο, αφού είναι αρκετά αποτελεσματικό σε ορισμένα ζιζάνια που καταστρέφουν τα φυτά σας.
Πολύ καλό καθαριστικό, κατάλληλο για απορρυπαντικά ρούχων
Γενικό καθαριστικό για τους δύσκολους λεκέδες στο σπίτι
Περιέχεται επίσης ως συστατικό σε πολλά προϊόντα, όπως:

Ρυθμιστικό διάλυμα
Προϊόντα λεύκανσης δοντιών
Γυαλικά, κεραμικά και σκεύη αγγειοπλαστικής.
Βόρακας: Η δράση του ως καθαριστικό

Περιέχει πολλές χημικές ιδιότητες, που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της απομάκρυνσης δύσκολων λεκέδων. Ο βόρακας και άλλα καθαριστικά που τον περιέχουν, μετατρέπουν κάποια μόρια του νερού σε υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2Ο2). Αυτή η χημική αντίδραση είναι πιο αποτελεσματική σε ζεστό νερό. Το pH του είναι περίπου 9,5 και έτσι παράγει ένα βασικό διάλυμα

στο νερό, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική, λευκαντική του ιδιότητα.

Είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό που μας παρέχει η φύση, το οποίο με την πάροδο του χρόνου έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Την θέση του, παίρνουν κατασκευασμένες χημικές ουσίες. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα στο διαδίκτυο και θα διαπιστώσετε και εσείς τα αποτελέσματα, στην γενική καθαριότητα του σπιτιού

www.enimerotiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ