Πριν λίγες μέρες κατασκευάσθηκε μαζί με την ασφαλτόστρωση σε διάφορα σημεία του νησιού,ο κυκλικός κόμβος στην διασταύρωση Πλατύ γιαλού-Φάρου στην Σίφνο.

Ένα έργο που έγινε με πρωτοβουλία του Επάρχου ΠΕ Μήλου κυρίου Νίκου Βενάκη και τον ευχαριστούμε για αυτό και όλα τα άλλα έργα που έκανε στο νησί,και όπως έχουμε ξαναπεί αυτός μπορεί να φύγει τον Σεπτέμβριο τα έργα όμως θα μείνουν εδώ.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ στην Ελλάδα λέμε ότι προτεραιότητα έχει αυτός που εισέρχεται στον κυκλικό κόμβο. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους σήμανση που να ρυθμίζει κατά προτεραιότητα την κυκλοφορία, οπότε από την στιγμή που κινούμαστε μέσα στον κόμβο, τα οχήματα που εισέρχονται σε αυτόν έχουν προτεραιότητα γιατί έρχονται από τα δεξιά μας.

Άρα λοιπόν έχουμε τρεις περιπτώσεις:

1.Έρχεσαι από Πλατύ γιαλό,έχεις προτεραιότητα να μπεις στον κόμβο αλλά πρέπει να δώσεις προτεραιότητα σε αυτόν που τυχόν ανεβαίνει από Φάρο αφού έρχεται από δεξιά σου.

2.Έρχεσαι από Φάρο,έχεις προτεραιότητα να μπείς στον κόμβο,αν θες να πας Απολλωνία φεύγεις κανονικά,αν όμως θες να πας Πλατύ γιαλό έχει προτεραιότητα τυχόν αμάξι που πάει προς Φάρο αφού έρχεται από δεξιά σου.

3.Έρχεσαι από Απολλωνία για Φάρο,έχεις προτεραιότητα να μπεις στον κόμβο αλλά δίνεις προτεραιότητα σε τυχόν αμάξι που έρχεται από Πλατύ γιαλό αφού έρχεται από δεξιά σου.

Advertisements

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο 2 προτεραιότητα έχει το όχημα που πηγαίνει για Φάρο, αλλά και αυτό για Πλατύ Γιαλό

Comments are closed.