Μπορεί στην δύσκολη φετινή χρονιά η Σίφνος να αντέχει,αλλά είναι το μοναδικό νησί που έχει χάσει 3 πλοία φέτος.

Μετά το HELLENIC HIGH SPEED που ενώ είχε δηλωθεί στα δρομολόγια δεν τα έκανε ποτέ και τώρα είναι στην Ραφήνα αντικαθιστώντας το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π,ήρθε η σειρά του SUPER CAT να αποχαιρετήσει ξαφνικά την Σίφνο και ενώ ο Δήμος αντέδρασε αυθημερόν με την παρακάτω επιστολή του στο υπουργείο,το Σ.Α.Σ. και στην GOLDEN STAR FERRIES ουδέποτε πήρε μια απάντηση.

Όπως είχαμε προειδοποιήσει από καιρό ήρθε η σειρά το ταχύπλοο NAXOS JET να αφήσει κι αυτό την Σίφνο στο φουλ της τουριστικής περιόδου και στην θέση του να μπει(μάλλον από αύριο στις 15.30) το μικρότερο και χωρίς δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων SIFNOS JET.

Τα site εισητηρίων μέχρι και χθες έδιναν εισιτήρια με το NAXOS JET και όλο τον Αύγουστο,από σήμερα το άλλαξαν με το SIFNOS JET.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος στις 22 Ιουνίου είχε ευχαριστήσει την SEA JET με την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κ. Ηλιόπουλε,

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών της Σίφνου υλοποιήθηκε φέτος και αφορά στην καθημερινή σύνδεση του νησιού μας κυρίως με την Πάρο, την Μύκονο και τα αεροδρόμια τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρία σας από τις 24 Μαΐου 2019, με τα Τ/Χ SEA JET 2 και SUPER JET συνδέει και εξυπηρετεί καθημερινά τα νησιά μας οργώνοντας κυριολεκτικά τις Κυκλάδες, αποτελώντας σημαντική πύλη εισόδου στο νησί μας, σε μια στιγμή που η Σίφνος το έχει πραγματικά ανάγκη.

Η δρομολόγηση των δύο αυτών ταχύπλοων, μας φέρνει πιο κοντά με την Πάρο, μόλις σε 50 λεπτά, και 2 ώρες με την Μύκονο, γεγονός ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό μας, καθώς τα δύο (2) αυτά νησιά διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Η ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία καταδεικνύει για πολλοστή φορά πως η Ακτοπλοΐα αποτελεί βαρόμετρο για την ανάπτυξη της νησιώτικης Ελλάδας , τη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της .

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύχρονη και ουσιαστική συμβολή της εταιρείας σας SEAJETS στην ανάπτυξη του τουρισμού της Σίφνου. Ικανοποιώντας αυτό το χρόνιο αίτημα μας, αποδεικνύετε έμπρακτα αφενός μεν την υποστήριξη σας στις Δυτικές Κυκλάδες, και την άγονη γραμμή, αφετέρου δε ότι τηρείτε τις υποσχέσεις σας.

Ελπίζουμε δε ότι στο εγγύς μέλλον, η εταιρία σας να είναι εκείνη που θα δρομολογήσει πλοίο από και προς την Κρήτη με ενδιάμεσο σταθμό τη Σίφνο μας.

Επιθυμούμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους άξιους αξιωματικούς και τα πληρώματα που αγωνίζονται καθημερινά για να διατηρείται το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της εταιρίας στην εξυπηρέτηση των επιβατών. Θεωρούμε καθοριστική τη συνδρομή τους!

Τέλος ευχαριστούμε για την πρόσφατη έναρξη διαθεσιμότητας γκαράζ του Τ/Χ NAXOS JET καθώς μετά την αποδρομολόγηση του Hellenic Highspeed το μοναδικό ταχύπλοο που διέθετε γκαράζ ήταν το Speedrunner III της AEGEAN SPEED LINES (εταιρεία που έχει προσφέρει επί δύο (2) δεκαετίες μέγιστο έργο στο νησί μας και στις Δυτικές Κυκλάδες). Αποτέλεσμα δε αυτού είναι οι επιβάτες να βρίσκουν πλέον εισιτήρια για τα οχήματά τους κατά την περίοδο αιχμής.

Ο Δήμαρχος Σίφνου Ο Πρόεδρος ΔΛΤ Σίφνου

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης Τρούλλος Γεώργιος

Επίσης να αναφέρουμε ότι ενώ η Σίφνος μετά από χρόνια κατάφερε να έχει σύνδεση με την διπλανή Πάρο με τα ταχύπλοα SUPER JET και SEA JET2 εναλλάξ,υπάρχουν πολλά παράπονα για την τιμή του εισιτηρίου,59,80 ευρώ το άτομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ