Με κάθε μεγαλοπρέπεια,πιστούς από όλο τον κόσμο και πολλούς επισήμους τελέσθηκε τo πανηγύρι της πολιούχου Σίφνου παναγίας Χρυσοπηγής.

Την εορτή και την Σίφνο τιμούν με την παρουσία τους:

Ο μητροπολίτης Σύρου και Σίφνου Δωρόθεος β και άλλοι 7 μητροπολίτες,ο Χαλκίδος Χρυσόστομος,Ιλιου Αθηναγόρας,Ιερισσου Αρδαμεριου Θεόκλητος,Τρικης & Σταγων Χρυσόστομος (ιδιαίτερα τιμιτική για την Σίφνο η παρουσία του Μητροπολίτου Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικής Νικολάου),οι βουλευτές Κυκλάδων,Νίκος Συρμαλένιος και Γιάννης Βούρτσης,ο έπαρχος π.ε. Μήλου Νικος Βενάκης και η μελοντική έπαρχος Έλλη Χωριανοπούλου,ο δήμαρχος Αντρέας Μπαμπούνης με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο,η μελλοντική δήμαρχος Μαρία Ναδάλη,o επικεφαλής της Σιφνέικης συμπαραταξης και τοπικός σύμβουλος Απολλωνίας Αντώνης Ζαμπέλης,o νέος μελλοντικός περ σύμβουλος πε Μήλου Γιάννης Γεροντής,οι πολιτευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού,Γιώργος Βακόνδιος  και Φίλιππος Φόρτωμας ,ο πρώην νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας,ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου Βασίλης Κόμης και ίσως άλλοι που δεν προλάβαμε να δούμε και φυσικά πλήθος πιστών από την Σίφνο και όλο τον κόσμο.

Την εικόνα όπως θα δούμε παρέλαβε ο καπετάν Γιώργος Ευμορφόπουλος και την επιβίβασε στο πλοίο ενώ το πλήρωμα είχε ανάψει καπνογόνα αποδίδοντας τιμές.

Ο καπετάν Γιώργος Ευμορφόπουλος παραλαμβάνει την εικόνα της Χρυσοπηγής και την επιβιβάζει στο SPEEDRUNNER3

Τιμές απέδιδε και SEA JET2 που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο λιμάνι της Σίφνου και σφύραγε μαζι με το SPEEDRUNNER3.

Το παρακάτω βίντεο είναι απο την πομπή στο λιμάνι της Σίφνου και επιβίβαση θαυματουργής εικόνας ,στο SPEEDRUNNER3 και την αποβίβαση της στον ιερό βράχο.

Μοναδικό και συγκινητικό αυτό το έθιμο που γίνεται στην Σίφνο εδώ και πολλά χρόνια,με τους τουρίστες να κοιτάζουν με δέος και συγκίνηση ενώ φωτογράφιζαν συνεχώς το πρωτόγνωρο γι αυτούς γεγονός.

Συντονιστής ήταν ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος.

Πανηγυράδες:οικογένεια Καραμπέτσου Φωτεινής.

Και του χρόνου,βοήθεια μας.

Advertisements