Ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν θα μπορούσαν να μαντέψουν την ιλιγγιώδη αύξηση που σημείωσαν οι αφίξεις στο λιμάνι της Πάρου κατά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου, το τριήμερο 13 – 16 Ιουνίου, καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 44% στις αφίξεις επιβατών σε σχέση με πέρσι, ενώ η αύξηση στις αφίξεις αυτοκινήτων και φορτηγών συγκρινόμενη με την περσινή χρονιά άγγιξαν το 40%! Ιλιγγιώδης ήταν φέτος και η αύξηση στις αφίξεις δικύκλων που έφθασε το 60%! Σημειώνεται ότι σε απόλυτους αριθμούς, η κίνηση στο λιμάνι της Πάρου κατέγραψε φέτος ρεκόρ 10ετίας!

Μάλλον ο αρκετά ζεστός καιρός της εποχής που κάνει την πόλη να μοιάζει με καμίνι αλλά και το γεγονός ότι το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ήταν φέτος αργά μέσα στον Ιούνιο, ευνόησαν τις εκδρομικές αποδράσεις προς την Πάρο, ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε δημοφιλή, σχετικά κοντινό προορισμό το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προτίμηση ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.

Τι καλύτερο άλλωστε από μια δροσερή βουτιά στα καταγάλανα νερά της με αφορμή μια τριήμερη ανάπαυλα, όταν μάλιστα ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο» κάνοντας το τριήμερο ιδανικό για μια πρώτη καλοκαιρινή ολιγοήμερη εκδρομή!

Πηγή:https://parianostypos.gr

Advertisements