Η Σίφνος απέκτησε επιτέλους μετεωρολογικό σταθμό.

Ο σταθμός είναι τελευταίας τεχνολογίας και ανήκει στο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών το οποίο εκτός της αγοράς έχει αναλάβει και την συντήρηση του.Ο σταθμός τοποθετήθηκε στο Δημοτικό κτίριο του Λιμενικού ταμείου Σίφνου για να εξυπηρετεί και τους καπετάνιους όλων των πλοίων και σκαφών,με την ευγενική παραχώρηση του χώρου και βοήθεια από τον Δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη και τον πρόεδρο καπετάν Γιώργιο Τρούλλο.

Ο σταθμός μπήκε με πρωτοβουλία του KAIPOUTHEOS.GR,αφού συζητήσαμε με καπετάνιους όπως ο καπετάν Μιχάλης Λυγνός και ο καπετάν Ιωάννης Σιγαλας.Σημαντική ήταν η βοήθεια του καπετάν Κώστα Κουνέλη μεσω του οποίου επικοινωνήσαμε με τον μετεωρολόγο Κώστα Μαζαρακη ο οποίος με την σειρά του μας παρέπεμψε στον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ. Λαγουβάρδο Κων/νο και μετά από επικοινωνίες και συζητήσεις αποφασίστηκε η τοποθέτηση του.

Την τοποθέτηση ανέλαβε η τεχνικός του εθνικού αστεροσκοπείου Ντόρα Κοπανια,ενώ σημαντική ηταν η βοήθεια του Νίκου Σταυριανου και του βοηθού του Παύλου που εκτός από την σιδηροκατασκευή βοήθησαν και στην τοποθέτηση. Σημαντική η βοήθεια της PC NET SIFNOS του Κωστα Μαυρουδή αλλά και του υπαλλήλου του Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Καρύδη.

Αφού ευχαριστήσουμε θερμά ολους τους παραπάνω να πούμε ότι ο σταθμός θα προσφέρει την δυνατότητα 24 ωρης ζωντανης παρακολούθησης όλων των στοιχείων του καιρού του λιμανιού της Σίφνου και θα εχει στατιστικά.

Τον σταθμό μπορείτε να τον παρακολουθείτε ζωντανά από τον παρακάτω σύνδεσμο :

http://penteli.meteo.gr/stations/sifnos/

Αλλά και μέσω της σελίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ