«Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!»

Με επιτυχία και σημαντική συγκέντρωση μονάδων αίματος, πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο ( 1/6-4/6 ) η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Σίφνου και το κέντρο αιμοδοσίας Νίκαιας σε συνεργασία με το περιφερειακό ιατρείο Σίφνου.

Μεταξύ των 260 ατόμων που προσήλθαν, κατάφεραν να αιμοδοτήσουν οι 243, ανάμεσά τους νέοι αιμοδότες 18 χρόνων, οι οποίοι διασφαλίζουν τη συνέχιση του τόσο σημαντικού θεσμού.

Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν αλλά κι όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο για ακόμη μια φορά στο σκοπό αυτό.

  • τους εθελοντές αιμοδότες
  • το Μιχάλη Σούλη για την προσφορά ψυγείου συντήρησης
  • το ιατρείο Σίφνου και το προσωπικό του και ιδιαίτερα το γιατρό Σπύρο Ρουπακιώτη, που καθόλη τη διάρκεια βοηθούσαν στη διαδικασία
  • την εταιρία Aegean Speed Lines (Official) που για πολλοστή φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μετέφερε δωρεάν τις μονάδες αίματος
  • και φυσικά όλο το προσωπικό της αποστολής του κέντρου αιμοδοσίας Νίκαιας.

Κλείνοντας να επισημάνουμε το εξής :
Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε μονάδες αίματος δημιουργεί επιτακτική ανάγκη για τη συμμετοχή όλων στην εθελοντική αιμοδοσία. Η παροχή μονάδων σε άτομα μη αιμοδότες δυσχεραίνει και πιθανόν σύντομα να καθίσταται αδύνατη, λόγο της μεγάλης ζήτησης. Εφιστούμε την προσοχή σας και σας περιμένουμε την επόμενη φορά. Ευχή όλων για καλή υγεία και οι μονάδες να είναι αχρείαστες.

Advertisements