ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ αναχώρησε χθες στις 14.30 από Πειραιά για Δυτικές Κυκλάδες,στην Σίφνο έφτασε στις 08.30 σήμερα.

Ο λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες,το πλοίο αφού χθες ήταν αδύνατο να δέσει με την θύελλα στο ακατάλληλο λιμάνι της Σίφνου αναχώρησε για Μήλο όπου και σταμάτησε αρόδου.Αφού κόπασε λίγο ο καιρός το πλοίο έδεσε στην Μήλο,πήγε Κίμωλο,και επέστρεψε Σίφνο.Τώρα συνεχίζει για Φολέγανδρο,Σίκινο,Ίο και Σαντορίνη,απ όπου και θα αναχωρήσει αντίστροφα για επιστροφή στον Πειραιά.

Ας θυμηθούμε παρακάτω τι έγινε χθες:

https://www.kaipoutheos.gr

Χθες λοιπόν το SPEEDRUNNER3 βλέποντας τι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στα νησιά του δρομολογίου του αποφάσισε να βγάλει ανεκτέλεστο το δρομολόγιο και δικαιώθηκε,ίσως αποφύγαμε και ατυχήματα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έλεγε και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ότι το δρομολόγιο του είναι ανεκτέλεστο,όλοι ξέρουμε τι θα είχε γίνει(Ντροπή,αίσχος,απαράδεκτοι,μόνο σε μας αυτά,τα άλλα πλοία έφυγαν,μια χαρά είναι ο καιρός,δεν έχει κόσμο γι αυτό δεν έρχεται,κλπ κλπ κλπ….),από λίγους ευτυχώς βέβαια αλλά αυτό αρκεί για να μείνει η ρετσινιά στο πλοίο,την εταιρία,το πλήρωμα,και στο νησί στο τέλος.

Επίσης τι άλλο θα είχε γίνει,χθες ο κόσμος,τα παιδιά οι ηλικιωμένοι απλά θα έμεναν Αθήνα και σήμερα θα ερχόταν μια χαρά σχεδόν την ίδια ώρα χωρίς να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία και την φουρτούνα 18 και πλέον ωρών.

Οι αρκετοί τουρίστες που επρόκειτο να επιβιβασθούν δεν θα άφηναν τα δωμάτια τους,δεν θα γινόταν μούσκεμα στον μώλο,δεν θα πέρναγαν αυτή την ταλαιπωρία.

Επίσης να σκεφτούμε τους επιβάτες των νησιών Φολεγάνδρου,Σικίνου,Ίου,και Σαντορίνης που θα φτάσουν μετά το μεσημέρι σήμερα.

Να σημειώσουμε επίσης οτι αυτό που έγινε χθες θα είχε γίνει αρκετές φορές τον χειμώνα αν καπετάνιος και πλήρωμα του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ,ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ και ΑΡΤΕΜΙΣ δεν έκαναν τα αδύνατα δυνατά με κίνδυνο καριέρας,περιουσιών,αλλά και ζωών για να δέσει το πλοίο με φουρτούνες.

Αν γινόταν κάτι θα έβρισκαν τον μπελά τους και τα σχόλια και οι αναρτήσεις θα έδιναν και έπαιρναν.

Πολλές φορές δεν αρκεί να μην έχει απαγορευτικό(όπως χθες)αλλά από την στιγμή που η γραμμή έχει ακατάλληλα λιμάνια τα πράγματα αλλάζουν.Αν έχουμε ατύχημα ποιός αναλαμβάνει την ευθήνη;

Μην ξεχάσουμε πόσες φορές δεν μας έχουν εξυπηρετήσει τον χειμώνα σε θέματα υγείας μεταφέροντας εμάς,τα παιδιά μας,τους γονείς μας,σε νοσοκομεία αφού όπως ξέρουμε το ιατρείο Σίφνου είναι υποστελεχωμένο και φυσικά είναι ήρωες οι δυο γιατροί του ένας γενικός και μια αγροτικός και το προσωπικό(που πολλές φορές μένουν ένας λόγω άδειας)και έχουν όλο το νησί στην πλάτη τους χειμώνα με αποκλεισμούς ημερών,και καλοκαίρι με 30.000 κόσμο στο νησί.Τους ευχαριστούμε.

Λιμάνι Σίφνου 6/5/19 KAIPOUTHEOS.GR

Κλείνοντας θα θέλαμε ως μια σελίδα που ασχολούμαστε με την Σίφνο και τα πλοία της
(KAIPOUTHEOS.GR) να ευχαριστήσουμε τους πλοιάρχους και τα πληρώματα των ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ,ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ,ΑΡΤΕΜΙΣ,SPEEDRUNNER3,SEA JET2,και όσων άλλων συμβατικών και ταχύπλοων έχουν έρθει ή θα έρθουν στην Σίφνο,αλλά και τους Λιμενικούς και τους καβοδέτες για το δύσκολο και επικίνδυνο πολλές φορές έργο στο ακατάλληλο σε ξηρά και θάλασσα λιμάνι της Σίφνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ