Ούτε ένα, ούτε πέντε, αλλά 23 ολόκληρα χρόνια πάλευαν οι Παριανοί ώστε να αποκτήσουν νέο λιμάνι. Και τώρα αυτό φαίνεται ότι παίρνει σάρκα κι οστά… Ο λόγος; Προχωρούν πλέον πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου εμπορικού λιμένα της Πάρου, στη θέση Καμινάκι στην Μάρπησσα κι αυτό γιατί ορίστηκε μελετητής… Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέθεσε, κατόπιν διαγωνισμού, στην Ecos Μελετητική την οριστική μελέτη των έργων της πρώτης φάσης του νέου λιμένα Πάρου. Για το κατασκευαστικό σκέλος θα διενεργηθεί ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.

Νέο λιμάνι που μπορεί να έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, όμως κρίνεται απαραίτητο από τη στιγμή που τα προβλήματα (κυρίως σε επίπεδο κυκλοφορίας οχημάτων) στην Παροικία μοιάζουν ως γόρδιος δεσμός για τους αρμόδιους.. .

Εμείς να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 1.250.000€ των μελετών της Α’ Φάσης του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου, στη περιοχή Καμινάκι της Μάρπησσας κι ενώ ο τελικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ… Η συγκεκριμένη θέση θεωρήθηκε η καταλληλότερη σε σχέση με την προσβολή από κυματισμούς, την επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, τη λειτουργικότητα, την απουσία συγκρουόμενων και αλληλοαναιρούμενων δραστηριοτήτων και την αποδοχή από τους κατοίκους.

Παράλληλα, με το νέο λιμάνι έχουμε σύντμηση του χρόνου ταξιδιού μεταξύ Πάρου και Νάξου σε 20 λεπτά κάτι που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την Παροναξία.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα metaforespress.gr

https://www.naxospress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ